Chtěl bych opět otevřít celkově téma válečníka.
Můj topic "Válečník - stamina a změna postoje" se nakonec nedočkal reakce, ale to je jedno. Chtěl bych totiž o válečníkovi rozvést novou, obsáhlou diskuzi.
Změna povolání už je tu dlouho a už ji mohli vyzkoušet snad všichni. Dále občas na foru vidím prohlášení typu "war je dnes v dungu úplně useless a nemá smysl jej tam brát", což rozhodně není stav, ve kterém bych to povolání rád ponechal.
Za sebe přiznávám, že jsem jej neměl možnost otestovat tak, jak bych chtěl. Co jsem ale stihl, rozhodně s tím nejsem spokojený.
Rozhodně nechci, aby toto byl topic o breku. Chtěl bych konstruktivní kritiku od všech hráčů. Ať už od hráčů s warem, tak od těch, co s nimi ve skupině dřív chodili a možná umí ještě objektivněji posoudit, jak na tom byli dřív, a jak teď.
Byť možná nejsem osoba, která má největší přehled v aktuálním systému povolání, vykopávám prvním návrhem (ano, je to boost):
Zavést všechny ability (skok, drtivý úder, křik válečníka, druhý dech) do všech postojů.
A to tak, že:
Normální postoj
- - mimo ability ponechat současný stav (který je, pokud to dobře chápu a cítím, slabší, než war před změnou)
- dát mu všechny ability, které u wara jsou, jako jsou nyní.
- - mimo ability ponechat současný stav (minus 10 do všech rezistů, zvýšení přijatého DMG, zvýšení rozdaného DMG)
- dát mu všechny ability, které u wara jsou, s tím, že- - skok - boost dmg o 10-20 bodů (konkrétní čísla střílím, skok by nikdy neměl přesáhnout 70)
- druhý dech - doplní jen polovinu toho, co doplňuje nyní v normálním postoji.
- - skok - boost dmg o 10-20 bodů (konkrétní čísla střílím, skok by nikdy neměl přesáhnout 70)
- - mimo ability ponechat současný stav (plus 10 do všech rezistů, nový výpočet DMG, razantní snížení rozdaného DMG - zde mě jen mrzí, že prakticky nelze ránu vykrýt úplně. Snad vždy alespoň malý dmg dostanu, nebo se pletu?)
- dát mu všechny ability, které u wara jsou, s tím, že- - skok - celkově dá jen za 0-20 DMG (bude fungovat prakticky jen jako teleport, přibližovadlo)
- druhý dech - jako v normálním postoji + 10-15 HP i staminy
- - skok - celkově dá jen za 0-20 DMG (bude fungovat prakticky jen jako teleport, přibližovadlo)
Plus ještě jedna věc - jak je to teď se skokem? Mnohokrát se mi teď stalo, že skok dal úplně směšný dmg, nebo dokonce žádný. Dřív jsem bral skok jako téměř jistotu lehce nadprůměrného až velmi slušného dmg. S tím, jaký papír dnes war v bojovém postoji je, je to úplně smutné, nedát skokem nic.
Poprosím hlavně aktivní wary o data - jak se s ním teď dá chodit, jestli pořád umí být pro skupinu přínosem a podobně. Pokud je war prostě jiný, ale funkční, budiž. Pokud se warové mažou, nebo hráči, co je mají, přešli do dungů i harvů na jiná povolání, je něco špatně. A to pořád nemluvím o PvP.
Díky za přečtení a každý příspěvek k diskuzi!