Lewan - Prohlášení - Naladrisi Elia Silvenoinen

Novinky z měst, soudů, odměny za dopadení, ...

Moderátoři: Soudci, Heroldi, Rytíři, Starostové

Odpovědět
Steny
Externista
Testovací pole: nikdy
Kontaktovat uživatele:

Lewan - Prohlášení - Naladrisi Elia Silvenoinen

Příspěvek od Steny »

Lide Andarijský,
Jistě se mnoho z vás ptá, co se děje, a z jakého důvodu byl na mou osobu vypsán zatykač Starostou Sigfriedem a Soudcem Rockhunem. Z toho důvodu píšu toto prohlášení.

Touto dvojící jsem byla obviněna ze spolupráce s Tarceasem, hradem hledaným zločincem.
Pravdou je, že ještě v době kdy nebyl hradem hledanou osobou, byl velice cenným informátorem během mé funkce Heroldky Andoru, a nějaký čas i během funkce Naladrisi Lewanu. Samotný hrad mne požádal o získávání informací od jeho osoby. Díky jeho informacím jsem úspěšně dopadla se svými blízkými spolupracovníky většinu "hlav" organizovaného zločinu na Andarii. Jmenovitě:
  • "Šedý Drak"
  • Klan "Rudých"
  • 4 Esa, které usilovaly pomocí výhružek a napadení o ovládnutí Andorské rady, a plánovali podstrčit hradu falešnou císařovnu
  • Cifra, samozvaný král Andarijského podsvětí
  • Nash, který se prohlásil králem po Cifrově smrti
Mimo jiné byl také cenným zdrojem informací o nezvěstné císařovně, které byly následně předávány hradu.

Během jedné z akcí před dopadením Cifry byl Tarceas napaden Cifrovými nohsledy a dle slov cechu léčitelů svým zraněním podlehl a byl jimi prohlášen za mrtvého. Toho dne naše "spolupráce" skončila. Tarceas nikdy nebyl žádným svatým, a všichni jsme tou dobou tak trochu tušili že vytloukáme klín klínem, nebudu popírat že ne. Problém se však jeho smrtí vyřešil sám. To jsme si alespoň mysleli.
Bez informací, jsme "přišli o oči", a boj se zločinem na Andarii se stal značně obtížnější. Po smrti Nashe, se však situace na nějaký čas uklidnila, nebo minimálně věci nevyplouvaly na povrch a válka podsvětí, která do té doby často probíhala na povrchu utichla nebo se minimálně stáhla zpět tam kam patří.
Po dvou letech klidu se však Tarceas znovu objevil a kapitán Brenidon na něho vypsal zatykač. Žádná spolupráce s Tareasem již neprobíhala, dalo by se říci že spíše naopak.

O mém osudu nechť rozhodnou ti, jež jsou k tomu povolaní, tedy Aran Finwes, Císařovna Kilias či Kapitán Brenidon. Příjmu jakýkoliv verdikt, ochotně složím svou funkci, případně i svou hlavu. Jednala jsem vždy v té nejlepší vůli nikoliv pro dobro své ale pro dobro obyvatel Andarie a jsou ideály, pro které je třeba obětovat i život. O mém osudu tedy nemají co rozhodovat Starosta Sigfried, či Soudce Rockhun.

Co mě ovšem zaráží jsou "důkazy" které mě měly usvědčit ze současné spolupráce s Tarceasem. Starosta Sigfried a Soudce Rockhun zakládají své obvinění na svědectví císařstvím hledané "osoby" upírky Ryiah, kterou i přes císařstvím vypsaný zatykač osobně Starosta Sigfried přepravoval na Kyr a zpět, a kterou Soudce Rockhun odmítl předat spravedlnosti, ačkoliv věděl že se zdržuje v Thyrisu. Dále na falšované zprávě s mou pečetí, která měla být směřována přímo Tarceasovi. Den před tím než jsem byla obviněna ze spolupráce za mnou Starosta Sigfried vyslal člena svého cechu, aby si vyžádal zapečetěný svitek s popisem hledaného barbarského mága. Z mé dobré vůle a naivity jsem mu tento dokument vydala i přes to že tento popis mu byl sdělen již před několika dny a sám tento popis vypsal do zatykače. Nerozlomené pečetě se dají falšovat. Předaná zpráva neodpovídala mému rukopisu ani stylu, ačkoliv rukopis by se mohl zdát na první pohled podobný. Nějaká osoba si s dala jistě dost práce s kopírováním rukopisu i pečetě, avšak co patrně dotyčný nevěděl, že nikdy nepíšu svitky bez nadpisu. Sami dále nedokázali vysvětlit původ tohoto dopisu. Osobně nevím jakým způsobem se takové dopisy hledaným vrahům doručují, jelikož nežijí ve městech a nemají pravděpodobně poštovní schránky.

Pokud tímto způsobem chtějí pokračovat na spolupráci v ramci císařství pravděpodobně se přiliš daleko nedostaneme. Na tyto dvě osoby zatykač za město Lewan nevypisuji. Pravděpodobně mají nějaký osobní spor přímo s mou osobou, a není v mé pravomoci tuto věc řešit. To spadá pod jurisdikci hradu.

Nechť si ale každý občan Andarie udělá obrázek sám za sebe.

Naladrisi Elia Silvenoinen
Steny - elfi kutil s volsovejma rukama a puchýři (odjel domů)
Stenilie - zla holka ;)
Alexie z Oriosy - Pirátka co skončila tak, jak by se dalo čekat.
Heroldka Elia Silvenoinen - "Rozbij hlavou tuhle zeď." "Ano Pane!"
Nevěřím nikomu kdo má vyšší post než já, ale všichni nejsou uplně špatní.
Odpovědět