poslední dobou se ve městě množí případy propadlých nájmů, nyní nejčerstvěji propadly nájmy č. 7 (předchozí nájemce zapsán jako Jenofe Irille) a 18 (předchozí nájemce zapsán jako Patricus Agripa). Žádám proto tyto osoby, aby se mnou v co nejbližší době zastavili a pokud mě nezastihnou, tak nechť mě kontaktují skrze svitek a schránku (a prosím, napište do svitku i datum dne, kdy dopis píšete, ať v tom není zmatek.)
Protože se tyto případy celkem radikálně množí a dohledávat bývalé nájemce je věc nesnadná, vyhlašuji proto tímto, že nájemce si musí sám o vlastní vůli zažádat o navrácení nájmu z rukou starosty (osobně nebo poštou), město je k tomu žádným způsobem od nynějška pobízet nebude. Pokud se bývalý nájemce nepřihlásí do dvou týdnů od zapečetění nájmu proti vandalům a vykradačům, bude nájem opět volně přístupný. Pouze cenné věci (šperky, peníze, drahé kovy, vzácné látky aj.) se uschovají v městské kanceláři a o ty se může nájemce po dobu dalších 2 měsíců přihlásit; budou mu vydány za poplatek spojený s administrací a přepravou (50-300 zlatých v závislosti na věcech). Pokud se o ně po tuto dobu nikdo nepřihlásí, propadají městu. Bez náhrady.
Pokud někam odjíždíte na delší dobu, nebojte se mě zeptat na možnost předplacení Vašeho nájmu, vyvarujete se tím zbytečným komplikacím úřadům i sobě. Pokud se Vám nedaří zaplatit si nájem na víc, než 14 dní, jedná se o administrativní chybu, tedy mě kontaktujte a já ji napravím.
V souvislosti s tímto musím dodat, že od pondělí (17.3.) budu bohužel na nějakou dobu mimo Andor. Rozhodovací kompetence po tuto dobu převezme soudce, hlídejte si však své nájmy, jelikož tu nebude nikdo, kdo by je zapečetil proti vykradačům!
Severus, správce, v.r.