Ve jménu císařství!

Místo pro Vaše příběhy ze hry, příběhy, které si sami tvoříte.
Pravidla fóra
1) I v této sekci platí všechna obecná pravidla andarijského fóra a Andarie jako celku.

2) Jedná se o role-play sekci. Piště sem vaše příběhy ze hry, klidně zapojte i fantazii. Jediné omezení vaší fantazie je Andaria a neprotestování postav, které pro svou fantazii použijete (např. příběh o přepadení a obrání nějakého hráče, který se nestal a který se dané oběti nelíbí, prostě bude smazán a označen jako spam). Možnost ohrazení se vůči použití jsou 2 týdny od uveřejnění příběhu v případě aktivních postav, neaktivní postavy doporučujeme nepoužívat.

3) Respektujte jednotlivá témata. Příspěvky nesouvisející s příběhem prvního příspěvku jsou spam. V počátečním příspěvku témata autor může dát seznam lidí, kteří mohou přispívat do daného témata. Respektujte tento seznam. Stejně tak autor příspěvku může požádat o zamknutí témata.

4) Seznam hříšníků této sekce bude veden zvlášť. Každý z hříchů bude ohodnocen body a po nasbírání 20 bodů bude dotyčnému zakázáno jakékoli přispívání do sekce.

Ceny hříchů jsou následující:
nesmyslné příspěvky, příspěvky nesouvisející se hrou - 8 bodů
spam - 5 bodů
ooc - 4 body
jiné prohřešky vůči duchu tohoto fóra - dle uvážení moderátora

V případě velmi vážných opakovaných prohřešků může být ještě před dosažením hranice udělen zákaz příspívání, případně může být trest promítnut i do hry. Jednalo by se o non-rp, a tak by byl i trestán. Seznam hříšníků bude vedný v daném fóru, v prvním příspěvku seznam jako takový, následně vždy příspěvek se jménem hříšníka a proč mu byl trest připsán včetně citace.

5) Příběh se dá samozřejmě zamknout za žádost autora prvního příspěvku, a nebo podle vůle moderátora.
Odpovědět
Valvius
Hráč

Ve jménu císařství!

Příspěvek od Valvius »

Projížděl kolem zavaleného vstupu už mnohokrát, pokaždé se mračíc na ty rozházené kameny všude kolem. Tentokrát to však bylo v něčem jiné. U vchodu nestál jeden, ale dva jezdci.
„… a vevnitř to vzít krumpáčema, případně větší kusy odstřelit. Posloucháš mě vůbec?“ Stárnoucí zbrojmistr si změřil svého nadřízeného klasickým kamenným pohledem.
„Jistě, jistě. Krumpáčema, lektvarama, lopatama,“ mávl rukou lord velitel lhostejně. „Stejně se to ale určitě nepovede a budeme improvizovat na místě,“ vzdychl.
„To bychom nesměli být na Andarii, kdyby se to mělo povést bez komplikací,“ ušklíbl se Severus. „Nu každopádně, vítr se dneska už uklidnil. O něco menší šance, že nám to spadne na hlavu, až budem vevnitř, no ne?“
Sorti kývl. „Uděláme to dneska.“ Cukl za uzdu a zamířil na jih.
Severus vzdychl. Na chladný lordův tón hlasu si už zvykl, ale podobné strohé odpovědi byly občas nepříjemné. Ještě jednou prolétl očima poznámky, které si napsal ze zkoumání počasoměru. „Hmm… Večer by se mohl zase zvednout vítr,“ zamumlal a podíval se na zavalený vchod. „Tak tedy odpoledne, snad kolem čtvrté. Bude potřeba svolat andorské vazaly a připravit…,“ mumlal dál, ale to už se rozjel opět na jih a jeho slova se ztrácela v tom lehkém ranním vánku.

Snad mi odpustíte, že pro teď je to jen taková krátká zprávička, v budoucnu bych rád ty příběhy prodloužil a udělal z toho opravdové příběhy.
senátor Konstantin
Ralf z Družiny
kapitán Severus, exstarosta Andoru, důstojník posádky Sigmarova valu, roajalista
magistr Ebro, akademik, právník, diplomat a mistr trivia
Valvius
Hráč

Re: Ve jménu císařství!

Příspěvek od Valvius »

Už je hotovo. Skoro. Zbývá jen vyměnit ty prokleté dveře a vypiplat nějaké detaily. Dělníci se s novým Valem sice překonali, ale tohle dělat nebudou, tohle už si musí staronoví obyvatelé nového hradu u prastaré zdi udělat sami. A co pak? Val byl sice opraven - a určitě se dá věřit, že všechny členy Praporu opět dostane na jedno místo - ale cíl, ten pravý cíl, nebyl ani o píď blíž. A přišla zima. Přišel čas, kdy se stvoření severu slézají na jih. Na jih, za kořistí. Armáda zimy se už připravuje, aby vyrazila. A mezi severem a Andorem stojí jen jedna hranice... Zima se dá odrazit, bude to ale znamenat další zdržení, víc času. Víc času, který ale možná nemáme. Je nás málo a jsme roztroušení. Hra o čas začíná...
Z deníku Severuse N., 9. ledna roku 14
------------------------------------------------------------------------------------------
Předevčírem, 10 den nového roku, večer. Správcovo sídlo, Andor.

"Jedno se Vám, pane, upřít nedá. Odvahy máte dost, když jste se rozhodl ukázat se tady." Andorský starosta nezvedl oči ze svých svitků a dál pokojně cosi psal. "Mohl bych Vás několika slovy odeslat na šibenici. A důvody bych k tomu měl," dodal s nepřesvědčivým úsměvem.
"To byste mohl, samozřejmě," promluvila druhá postava v místnosti, výstředně oblečený elf s holí a kloboukem, ale neudělal jste to. A ani neuděláte, pokud máte rozum. Něco bych pro Vás měl." Oba přítomní ze sebe nyní nespouštěli oči.
"Snad mi odpustíte, když se Vás nejdřív zeptám - co chcete na oplátku?"
Elf se zasmál. "Vidím, že nejste tak marný obchodník," řekl pobaveným tónem a přikývl, "potřebuju tady prodat nějaké cetky... a otroky."
"Cetky klidně. Ale tady nejsme na jihu, tady se otroci neprodávají, pane." Severusův tón nepřipouštěl žádné debaty. Přesto elf promluvil, stále stejným pobaveným tónem.
"Samozřejmě. Jenže vy nevíte, co nabízím." Umlčel gestem starostu, který se užuž chystal protestovat. "Vy mi dovolíte tohle a já... já Vám dám císařovnu."
Zavládlo ticho rušené jen občasným tlumeným dopadnutím podkov na lehkou sněhovou pokrývku venku. Do místnosti jakoby najednou vstoupil mráz, dokonce i oheň v krbu prohrál se záchvěvem studeného větříku z venku svůj souboj a stáhl se pod polínka. Nálada v místnosti byla úplně stejně mrazivá. Po dalším kole soutěže ve vzájemném měření promluvil starosta.
"Jak byste to mohl udělat? Proč Vám mám věřit?"
"Pane starosto... neříkají mi zcestovalý pro nic za nic. Mám své... způsoby."
"Mluvte!" vyštěkl starosta.
"Jen klid. Vše Vám vylíčím. Určitě jste slyšel o Cifrovi a císařovně. Tak a Cifra se co nevidět vrátí. Vrátí se na aukci, ještě nevím přesně kdy a právě tam..." Elf pokračoval dlouhé minuty a do místnosti se zatím opět vrátila uvolněnější atmosféra. I oheň v krbu provedl úspěšný protiútok a začal vesele plápolat.
"Podrazte mě," promluvil po elfově monologu Severus, "a přísahám, že Vaše hlava bude zdobit věže Sigmarova Valu."
"Jak jinak," pokrčil rameny elf.
"Chci vědět kdy bude ta aukce ještě dřív, než to budou vědět sami pořadatelé, je to jasné?"
"Budete, nebojte." Elf vstal, vzal hůl a nasadil na hlavu klobouk. "Nyní mne omluvte, starosto, ještě někam musím jít." Vstal a přešel ke dveřím sledován ostřížím zrakem andorského starosty. Natáhl ruku ke klice...
"Ještě něco. Já neřekl, že ty otroky smíte prodat." Severusův hlas nyní nezněl tak jistě a silně, jako při výhružkách.
Elf se lišácky usmál. "Ale neřekl jste, že nesmím." A s těmito slovy zmizel v chladném andorském večeru...
------------------------------------------------------------------------------
Včera, 11. den nového roku, pozdní večer. Správcovo sídlo, Andor.

"Svařák, chce to svařák," mumlal si starosta drkotajíc zubama. Užuž se chystal vypravit za vínem na svaření, když se ozvalo řízné zabušení na dveře. "Zase nic, jak jinak v tomhle městě," zahuhlal tiše, pro sebe a pak křikl: "vstupte!"
Do domu vešel Mortred z jehož kouzelnického klobouku padaly jemné obláčky prašanu přímo na starostův koberec. Po mírném vzdychnutí se ale Severus přecijen donutil usmát se. Už se také chystal vydat ze sebe zdvořilé přivítání, Mortred byl ale netrpělivější.
"Nesu novinky, pane, a nepočkají," vybafl.
Starosta povytáhl obočí. Tohle Mortred ve zvyku nemá. Tohle zavání problémem. Pokynul.
"Cifra, pane. Byl na aukci a-" Byl by i pokračoval, kdyby ho starosta rázně neutnul.
"Aukce? DNESKA?!"
"A-ano, pane." Mortredův hlas zněl mírně vykolejeně, ale po pokynutí pokračoval: "Byl tam Cifra se svými kumpány. Snažili jsme se je dostat, ale utíkali nám," vydechl a nadechl se, "dokud..."
"Dokud...?" Starosta byl očividně hodně netrpělivý.
"No, podařilo se nám ho zajmout pane, ale... ale Naladrisi ho popravila"
"COŽE?!" Severus doslova vyletěl ze židle.
"Měl i pomocníka. Toho jsme dostali taky a vlastnoručně jsem se z něho snažil vybít pravdu o císařovně. Jediný, co nám ale řek, bylo něco o obří válce o trůn. Pak ho taky zabili, pane. Mišel, konkrétně."
Veškeré nadšení a vzrušení bylo rázem tatam. Severus se sesul do svého křesla, vypadaje přitom jako vetchý stařec. Protřel si rukama obličej.
"Jedno je ale jisté, pane," pokračoval Mortred, "jediný, kdo teď může mít jakoukoliv císařovninu stopu, je Nash. A pokud ho ta elfka dostane dřív, než my, je s ním ámen dřv, než se stihne vyzpovídat.
Severus kývl. "Najděte ho. Co by to nestálo, najděte ho a dotáhněte ho sem dobrovolně nebo násilím. Ten bastard mě oklamal. A pokud ví, kde hledat císařovnu, řekne to. Mortrede, ten elf je naše poslední stopa. Pokud umře on, umře pravda."
V místnosti zavládlo ticho. Oběma bylo jasné, co je v sázce. A jak mizivá šance vyhrát.
senátor Konstantin
Ralf z Družiny
kapitán Severus, exstarosta Andoru, důstojník posádky Sigmarova valu, roajalista
Valvius
Hráč

Re: Ve jménu císařství!

Příspěvek od Valvius »

Poslední den. Kdyby mi někdo před rokem řekl, jak moc se budu těšit na svůj poslední den ve funkci, vysmál bych se mu. Přezíravě jsem koukal i na Fortunu a její spěšný odchod z funkce. A ani Wind Winsd Imbru jsem nechápal - proč odcházel, když mohl být starosta klidně nadoživotí? Ale teď to chápu a půjdu se jim oběma omluvit. Pokud existuje práce méně vděčná než starosta Andoru, tak jí zatím nikdo nevynalezl.

Přesto, když se ohlížím, tak to zas takový fiasko nebylo. Když si vezmu, že jsem utratil přes 25 tisíc za všechny úpravy a opravy a končím s rozdílem pěti, tak se asi můžu považovat za dobrýho hospodáře. Dělal jsem toho hodně, špatný i dobrý věci. Zklamal jsem? To ať rozhodne historie. Jestli budu mít někdy vnuky, sedneme si k velké knize dějin a podíváme se, jestli mě náhodou neoznačí jako nejhoršího starostu historie. Snad ne. Snad.

Stahuju se na Val, pryč z města, pryč od politiky, i když si myslim, že mě na Valu stejně zastihne. Možná bych mohl na čas odplout na Kyr nebo na Al-Abbas. A možná pro mě bude mít Sorti úkol, který by mě poslal úplně pryč z těhle končin. Bylo by to fajn, potřebuju si od zdejších poměrů vyčistit hlavu. Je to zbabělé a podlé, jak mi už Elia stihla vyčíst, ale potřebuju na moře. Nikdy mi nedělalo dobře zůstat někde dýl než na rok. A tady už jsem roky dva, z toho jeden dělám starostu. Možná Že by nastal čas zvednout kotvy úplně..?

Uvidíme.

Z deníku Severuse N., dvacátého osmého dne, sedmého měsíce, roku 14
senátor Konstantin
Ralf z Družiny
Odpovědět