Staty

Slouží pro dotazy a rady nově příchozím hráčům
Pravidla fóra
Neprudit, nehádat se a nespamovat, slouží pro pomoc nově příchozím. Spam oceňován výstrahami. Nově příchozí hráči si prosím do podpisu doplní jméno své postavičky, pokud bude jiné než nick.
Odpovědět
Bejlien
Hráč

Staty

Příspěvek od Bejlien »

CAU hele lidi muzete mi poradit proc mi vubec nelezou staty?:) a to celkem trenim kazdej den...
Tamir-MASTER war
Bejlien-adept zaklinac
Fabricius-pospolitak
Anuriel
Hráč

Re: Staty

Příspěvek od Anuriel »

Je to o náhodě.
Gwaelthar
Holubník 638 279 832
Milember
1. výstraha
1. výstraha
Testovací pole: nikdy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Milember »

Možná hloupej dotaz, ale máš ty staty odemklé? (Takové ty šipečky vedle musí být nahoru) Občas se totiž člověk může nevědomky ukliknout, nevšimnout si toho a pak trénovat do aleluja...
Afron [Gladie] - Velmistr Alchymista, nevrlý nekromant a bručoun. img
Trum [Bardag] - Trum! Po kebuli bum!
-------------------------------------------------------------------------------
The rush of battle is often a potent and lethal addiction, for war is a drug.
...Zlo převládne, když dobří zklamou...
Bejlien
Hráč

Příspěvek od Bejlien »

mam je odemkle :)
Tamir-MASTER war
Bejlien-adept zaklinac
Fabricius-pospolitak
LordLich
Hráč

Příspěvek od LordLich »

Taky bych sem měl jeden dotaz. Jak je to s maximální výší statů, lidičky? Je to přesně za z maximové tabulky v sekdy "Rasy a Povolání", nebo se tam ještě započítávají opravy za rasu? Nebo naopak jsou tyto opravy zavedeny do počátečních stavů?

Díky
malý elfácký hrana Dexter [Ochránci hvězd]
dříve necromantka Michaela (Gladie)
či craftka Paulin
později též hraničář Valdrix
Sosarius
1. výstraha
1. výstraha
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sosarius »

Opravy sú zarátané pri tvorbe postavy -> napr elfí mág bude mať 45 inteligenciu a ľudský mág 40 inteligenciu (čistý príklad).
Maximá sú rovnaké pre všetky rasy.
Waer'honglath
Eldiablo
Hráč

Příspěvek od Eldiablo »

je normalni aby pri trenovani nonstop cca 8-9 hodin v kuse ruznych skillu nevylezl zadnej ze statu ani o mizernej 1 bod?

nezlobte se na mne ale to je ujete kdyz slysim jak to lidem kolem mne leze v prumeru 2-3 body za hodku.
:evil: :evil: :evil:
Olath´Nare
Temnota mi kráčí v patách a jednou dostihne i Vás...
giborg
2. výstraha
2. výstraha
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od giborg »

klid :-) je to random, snad jen nemáš svuj den :-) a poradne se pri trenovani poradne najez :oukej:
img img

Věrnej Andárce již od roku 2003
Nejvetší frajeřina: 10.3.2012.. ukrást z báglu válečnáka pod strážema :-)
ps: jedna ruka netleská, ale krást může dál, noste plné kapsy, udělejte mi život příjemnější,váš Olaf
Eldiablo
Hráč

Příspěvek od Eldiablo »

giborg píše:klid :-) je to random, snad jen nemáš svuj den :-) a poradne se pri trenovani poradne najez :oukej:
zda se ti random za 9 hodin trenovani prirustek 0? mne teda ne

dekuji za radu ale najezenej sem celej den, trenuji ruzne skilly a tohle je kazdej den - co se mi tak povedlo za den je tusim 3 body do statu za nekolik dlouhych hodin treninku. to hle neni o tom ze nemam svuj den proste to neleze vubec...
Olath´Nare
Temnota mi kráčí v patách a jednou dostihne i Vás...
Ivory
Redaktor AŠ

Příspěvek od Ivory »

moc to hrotis jen trenuj a nejn makrovanim ale pri boji je to vetsi zabava a vic to tesi
Jindra
byval to kladas hrajcí si na záporaka
Zkáza cechu Aurea Leonis
TraweXxX
Hráč
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TraweXxX »

Nezlob se, ale UO je prostě RP shard a tak je prostě systém nastavenej tak, že makrování je otázkou často velké náhody.Neptej se proč, neptej se jak,ale je to tak. Svěřím se, že už dva měsíce se mi nedaří vytáhnout sílu ani o bod a nějak mě to netankuje.

Tobě ale přeju hodně zdaru a pevné nervy a samozřejmě štěstí. Především, abys co nejdříve ocenil pravé kouzlo UO na Andarii a vykašlal se na maxování statů, časem, až to nebude potřeba ;-)
Když tě někdo nesnáší bezdůvodně, tak tomu zmetkovi dej důvod.
Seltyr Evelor - Stínová Garda ''Zasadit vítr, sklidit bouři.''
Obrázek
I am Seltyr and I know it !!! :-D
cvrk
Hráč

Příspěvek od cvrk »

přidam svuj poznatek.
Věř že to je random, a to mám postavu na 100% i uplnýho nooba, a u obou se mi stavalo že mi za několik dní po šesti hodinách treninku nevzrostl ani jeden stat, a pak najednou v jeden den během jedný hodiny vzrostli třeba i dva staty o víc jak dva body.
Je to Random, a to s tím bojem je taky pravda. Nemakruj když máš možnost si hrát, je to lepší. (makro si nech až když není s kým hrát)
Věř mi. Znám to.
Obrázek
od devíti k pěti a ještě míň
Finarfin
Hráč

Příspěvek od Finarfin »

O tomhle tu bylo mnoho sepsáno, ale v kostce:

1. náhoda - random je mrška, někdo má štěstí, jiný zpočátku ne, osobně jsem téměř max mága a chyběla mi 1 dexta, neříkám, že jsem se na trénink zaměřoval, chtěl jsem si užít hru (za rok a půl poté myslím mi naskočila na skrytí se :D :angel: , ale to je asi extrém tím, že jsem to opravdu tvrdě netrénoval a jako mág se nablízko moc člověk nedostane, když to nevyhledává...)

2. každý skill má jinou maximální hranici pro všechny staty (přesná čísla znají jen gm a ti je neprozradí, ale stačí se trochu zamyslet a logicky odvodit fyzicky náročné práce dávají do vyšších hodnot sílu a obratnosti a je tam taky vyšší šance že padne bodík statu (ale taky jak které, někde je více síly, méně obratnosti a naopak, anebo duševní skilly dávají nejčastěji inteligenci a tam mají i vyšší strop, ale strop síly mají opravdu nízký, takže tam to může padnout jenom, když postava sotva vyleze z falešného světa atd.)

3. na figurínách to leze trochu pomaleji než v boji - důvod je ten, aby člověk nebyl jen v pronájmu, ale od doby co se zavedl růst skillů do 50 i po více než 0,1 to má člověk natrénováno i za den nebo dva

(věř mi, když jsem si zakládal postavy, tak to všechny skilly lezly o 0,1 a staty rostly trochu pomaleji jak dnes - při pár činnostech, trochu se systém změnil, to pak mág i pár měsíců jenom lovil užovky a jeleny a kozy, například lišky byly pro něj pořád moc nebezpečný :D. A rada na závěr není důležité aby jsi měl namaxovanou postavu za chvíli, ale aby si člověk užíval postupné pokroky a to nejlépe ve společnosti dobrých přátel, to je to pravé kouzlo UO :angel: )
Finarfin, kaplan Řadu Rytířů templu
Duch Ohně

Obrázek
Aklien
1. výstraha
1. výstraha

Příspěvek od Aklien »

já se taky malinko připjím :) síla se mi zasekla na magických 93, tak jsem si řek dobrý vezmu do ruky sekeru zkusim neco nasekat treba to vyleze :D... nasekal jsem prez 7Kpolen maxnul jsem si skill a sila ani jedna potvora :D no holt je treba se zamerit asi na nejakou jinou cinnost. Boj, trening s hracem, box a tak, pokud jde o silu samozrejme.
Sztampo bývalej baruk [Kulgur]
Asteroth smrťák [Kulgur] straší děti
Aklien ušanda
Gork
Hráč

Příspěvek od Gork »

Staty lezou vcelku pěkně. Stačí vědět, co dělat. Jenom poradím: neseď v nájmu a vylez ven něco dělat(teda určitě co se dexy a síly týče). Na intu teoreticky stačí "znalostní" skilly jako anatomie, odhad inteligence, znalost zbraní a zvěře. U magičů navíc magie, opisování a předpokládám, že i alchemka.
SyrLuk
Hráč
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SyrLuk »

Zalezi co máš za povoláni. Každá ma jinej hlavni stat a jiny zpusoby treningu. Obecne plati, že můžeš vymakrtovat inteligenci a obratnost na max ale se silou to u kazdyho povolani nejde a musiš ji vytrenovat v boji nebo v jine silove discipline (kovarina, hornictvi, drevorubectvi). Což má tu výhdou, že se treningem zaopatříš.
Herold Spravce (Havantu) Herold Silmor Ilerenský (elf) - rytíř templu, vrácen z onoho světa aby splnil svou přísahu
Obrázek
Duše odpočívajících hrdinů: Gebhard, Hromislav, Geasspar, Caenseidhe Essegeas, Elaine, Vorgas, Faila, Ohtar, Silamor, SyrLuk
Jan Kratochvíl
Hráč

Příspěvek od Jan Kratochvíl »

Měl bych taky dotaz lezou staty když jsem proměněný za kostlivého válečníka?
Abe
Admin

Příspěvek od Abe »

no zalezi na maxime statov premeny:
- ak ich ma nizsie ako normalna podoba, tak ano
- ak ich ma vyssie ako normalna podoba tak nie
One Man Show? Perhaps yes....
Si si istý, že si sa rozhodol dobre?
Jan Kratochvíl
Hráč