Problém s klientem - zamrznutí

Slouží pro dotazy a rady nově příchozím hráčům
Pravidla fóra
Neprudit, nehádat se a nespamovat, slouží pro pomoc nově příchozím. Spam oceňován výstrahami. Nově příchozí hráči si prosím do podpisu doplní jméno své postavičky, pokud bude jiné než nick.
Odpovědět
Adeodatus
Hráč

Problém s klientem - zamrznutí

Příspěvek od Adeodatus »

Zdravím,
omlouvám se za poměrně hloupý dotaz, ale nenašel jsem řešení ve FAQ na webu ani jinde, doufám, že jsem ho nepřehlédl - k věci:

Velice často mi padá andaria client, zhruba 1x za 5 až 10 minut při různých činnostech. Pozoroval jsem, že nejčastěji mi spadl při rozhovorech s NPC, ale padal i při jiných příležitostech (často také při jakémkoliv pohybu). Klient jen zamrzne a musím ho vypnout skrze správce úloh. Omlouvám se, že jsem problém podrobněji nespecifikoval, ale nenapadá mě žádná další specifikace. Snad jen, že "neodmrzne" :). Mohu čekat klidně pět minut a klient stále nefunguje. Andaria patche radil odstranit desktop.nwb - to jsem provedl. Pokud je odpověď zjevná a přehlédl jsem ji, ještě jednou se omlouvám.

Předem děkuji za odpověď.

Update: Omlouvám se, že jsem to nenapsal do prvního postu, ale všiml jsem si toho až teď - hra mi VŽDY spadne, když mluvím s mágem Terrilem ve falešném světě. Buď spadne jen jak u něho stojím, nebo (to už 100%) spadne když na něho promluvím a požádám ho o úkol. Úkoly s Caedmonem a alchymistou nebyly problém.

Finální update: Rovnou shrnuji odpověď kdyby ji někdo hledal: Je třeba odstranit složku desktop ze složky s UO - u mě to fungovalo. Pády se dost snížili.
Naposledy upravil(a) Adeodatus dne sob 07. lis 2009, 01:57, celkem upraveno 2 x.
Erreth
GM tým

Re: Problém s klientem - zamrznutí

Příspěvek od Erreth »

Mas Windows Vista?
Obrázekimgimg
Adeodatus
Hráč

Příspěvek od Adeodatus »

Jo - pardon, zapoměl jsem napsat něco o PC, že?

Windows vista
firewall odblokován
UO opatchovaná dnes a soubory staženy Andaria patcherem
Erreth
GM tým

Příspěvek od Erreth »

U Win Vista to zlobi snad kazdemu. Pomuze zmenit motiv z Aero Vista na klasicky jako byl u XP.
Me se to vyresilo samo, kdyz jsem musel reinstalovat notebook... :roll:
Obrázekimgimg
Adeodatus
Hráč

Příspěvek od Adeodatus »

Poslední hloupý dotaz - jak se to dělá? :) Ještě jednou děkuji

Update: Pardon - našel jsem to, naposledy děkuji. Snad to pomůže.
Adeodatus
Hráč

Příspěvek od Adeodatus »

Tak jinak - nepomohlo to. Respektive, nevím jak v jiných případech, ale u Terrila hra stále padá a nemohu se od něho hnout. Změnil jsem motiv na klasický ale bohužel o nepomohlo. Asi není jiná možnost?

Update: Někdy hra spadne i při spuštění (stojím hold u Terrila :) )...

Update 2: Takže chodit okolo se někdy podaří - ale když promluvím a zeptám se "o co jde?" (první otázka v dialogu), tak teprve hra vždy spadne bez výjimky. Jinde sice občas také spadla ale napodruhé dialog vyšel.
Nexus
Moderator Fóra
Testovací pole: nikdy

Příspěvek od Nexus »

No jak tak na to koukám, tak to není ani tak problém vist - u nich mám spíš zkušenosti, že client zamrzne ve chvili, kdy to prepnes treba na icq nebo nejaky jiny program.

S tvým problémem budeš asi ojedinělý... Nemáš náhodou nějaký kámoše co to taky hrají? Pokud ano, dalo by se udělat to, že logneš a úkol s Terrilem vyřešíš u nich, kde to nepadá :) Jednu chvíli se takhle řešila situace, kdy hra vždy spadla při vstupu z falešného světa do opravdového, ale to už teď myslím nedělá...
Obrázek

Hádat se na internetu je jako soutěžit na paralympiádě... I když vyhraješ, stále seš postižený...
Adeodatus
Hráč

Příspěvek od Adeodatus »

Bohužel tu nikoho takhle nemám :( Dost mě to mrzí, na hru jsem se hodně těšil. Na programy jsem nepřepínal, ale možná se jen pletu - zkusím to účelně bez přehazování programů.
Nexus
Moderator Fóra

Příspěvek od Nexus »

Ještě k tomu odstranění desktop.nwb... Zkus radši odstranit celou složku Desktop ze složky, kde máš andarku nainstalovanou.
Obrázek

Hádat se na internetu je jako soutěžit na paralympiádě... I když vyhraješ, stále seš postižený...
Adeodatus
Hráč

Příspěvek od Adeodatus »

Heleme! Odstranění složky desktop pomohlo - úkol mám zadaný. Zkusím hrát dál.
Nexus
Moderator Fóra

Příspěvek od Nexus »

Jinak téma přesunuto do sekce pro nováčky :)
Obrázek

Adeodatus
Hráč

Příspěvek od Adeodatus »

Resp. hra padá stále ale Terrila už mám zadaného :) Jen mě při pádu zabil strom
Cúran
1. výstraha
1. výstraha

Příspěvek od Cúran »

Nemůže být problém v tom, že ve falešňáku je místo, kde se nahazuje prohlížeč (IE) se stránkama Andarky?
Kdysi mi to při pokusu o nahození stránek z UO padalo takže jsem měl problém projít falešňák, kde se to nahazuje v nějakým místě samo.
Solior - řemeslník

Citat: Chytrý napadne špatný názor, hloupý jeho autora. K.T.
Adeodatus
Hráč

Příspěvek od Adeodatus »

To mi vůbec neblblo. Vážně jen výše zmíněné. Stránky se mi nahazovali bez problému
Golfin
GM v důchodu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Golfin »

Nu, u těch wist je potíž. Bohužel osobně s nimi také zápasím a nefunguje mi zde spousty věcí. Jak z ultimy, tak ostatních záležitostí. Ale k tomu desktopu mám jeden poznatek. Jistě víte, ti co používáte wisty, že se z programů některé záležitosti ukládají jinak, než tomu bylo v xpéčkách. Například sejvy z her, cashky atd. Desktop, pokud máte jednu verzi šardu se ukládá normálně jako u xpéček, ovšem pokud tam jich máte více, neukládá se žádná a přesto vám makro funguje. Zatím jsem nepřišel na to, kam se mi to schovalo. Jinak je pravda, že smazáním složky desktop odstraníte dost problémů z lagy a padáním hry.
Odpovědět