Ústřižky z nalezeného deníku

Místo pro Vaše příběhy ze hry, příběhy, které si sami tvoříte.
Pravidla fóra
1) I v této sekci platí všechna obecná pravidla andarijského fóra a Andarie jako celku.

2) Jedná se o role-play sekci. Piště sem vaše příběhy ze hry, klidně zapojte i fantazii. Jediné omezení vaší fantazie je Andaria a neprotestování postav, které pro svou fantazii použijete (např. příběh o přepadení a obrání nějakého hráče, který se nestal a který se dané oběti nelíbí, prostě bude smazán a označen jako spam). Možnost ohrazení se vůči použití jsou 2 týdny od uveřejnění příběhu v případě aktivních postav, neaktivní postavy doporučujeme nepoužívat.

3) Respektujte jednotlivá témata. Příspěvky nesouvisející s příběhem prvního příspěvku jsou spam. V počátečním příspěvku témata autor může dát seznam lidí, kteří mohou přispívat do daného témata. Respektujte tento seznam. Stejně tak autor příspěvku může požádat o zamknutí témata.

4) Seznam hříšníků této sekce bude veden zvlášť. Každý z hříchů bude ohodnocen body a po nasbírání 20 bodů bude dotyčnému zakázáno jakékoli přispívání do sekce.

Ceny hříchů jsou následující:
nesmyslné příspěvky, příspěvky nesouvisející se hrou - 8 bodů
spam - 5 bodů
ooc - 4 body
jiné prohřešky vůči duchu tohoto fóra - dle uvážení moderátora

V případě velmi vážných opakovaných prohřešků může být ještě před dosažením hranice udělen zákaz příspívání, případně může být trest promítnut i do hry. Jednalo by se o non-rp, a tak by byl i trestán. Seznam hříšníků bude vedný v daném fóru, v prvním příspěvku seznam jako takový, následně vždy příspěvek se jménem hříšníka a proč mu byl trest připsán včetně citace.

5) Příběh se dá samozřejmě zamknout za žádost autora prvního příspěvku, a nebo podle vůle moderátora.
Odpovědět
Anthony Jackson
2. výstraha
2. výstraha
Testovací pole: nikdy

Ústřižky z nalezeného deníku

Příspěvek od Anthony Jackson »

Kapitola 1. (Cesta do Andarie)
"Byla to země zaslíbená, země, kde vládla císařovna. Země, kde vládl klid a mír. Jedu tam, abych našel klid a mír, avšak když dorazím, čekají mne nepříjemné novinky. Císařovna byla unesena a Andarii nyní nevládne nikdo. Sám bych zřejmě s návratem nesouhlasil, ale někdo této zemi vládnout musí. Andarie byla země, kde jsem mohl klidně studovat, v klidu mohl zkoumat tajemství knih ze zdejších knihoven, mohl tu leštit meče, sepisovat svůj život a bavit se... ovšem nebylo tomu tak, v této zemi se děje mnoho, mnoho zajímavého. V mládí jsem slyšel něco o armádě hledačů, která napadla zdejší města a měla velmi mocné velitele. Avšak.. zdálo se mi že tito hledačové budou akorát skupinka lidí, co se snaží zmocnit nějakého města. Muž co seděl na lavičce v Andoru mi řekl něco o kulatých démonech s různým umístěním očí. Jeden z nich měl velké, vypuklé oko a mrštný ocas, další měl baculaté tělíčko a několik očí všude kolem... muž na lavičce se usmíval, odfrkl a ukázal někam směrem k Ilerenu. Potom se na mne starostlivě koukl a vzdychl. Nakonec mi však řekl něco o armádě skřetů, která zkoušela napadat různá města, ale místo toho si udělali základny a od měst se drží dál. Další den byla noc, a mě zajímalo okolí Andoru. Jdu za bránu a v klidu si vykračuji někam do lesíků. V tom se mezi stromy zjeví veliké monstrum se spousty očí. Párkrát se zatočilo a nakonec se na mě rozeběhlo. Zbýval útěk... bodlý útek. Hledač se za bránu města neodvážil, a raději se vrátil zpět do lesů. Uběhla nějaká doba a mne stále zajímalo, co se tu vlastně děje... zjišťoval jsem mnoho informací ohledně aktuálního dění, zkoumal různé jeskyně a dračí doupěte, ale stále jsem nenašel to hlavní. Někde v lesích u Lewanu stala stará chajda a po opravení střechy se v ní dalo ubytovat. Venku byla tma a nic krom větru mne nevyrušovalo. Má další výprava směřovala k Imeru. Imer byl obklíčen armádou hledačů a někde ve městě byla strašná zima. Barbaři se rozhodli, toto netrpět, a chtěli získat území Imeru zpět. Podařilo se jim hledače odrazit a ti (zatím) na dlouhou dobu opustili Andarii. Nikdo vůbec neví, kam se ten démon (Poslední démon, co zbýval) vypařil... teď se ve městě objevilo několik mrazejků a neklidných medvědů. Bůh ví, zda se zdejší Nakrul rozhodne odrazit tyto nestvůry a znovu získat Imer. Mohou něco dělat, mohou.. snad obnovit Imerský teleport a zažádat bojovníky o vyčištění celého Imeru. Avšak... odbočuji... nyní sleduji Andarii dále celou dobu, a o dalších zajímavostech budu sepisovat hodně dlouhou knihu.
Bez komentáře
Anthony Jackson
2. výstraha
2. výstraha

Re: Ústřižky z nalezeného deníku

Kapitola 2. (Mocné síly v Tarkasu)
Další den má cesta směřovala do Lewanu. Zkoumat zdejší zvyky a následně se něco naučit od ostatních elfů. Stráže nevlídně koukali do země a chodili kolem svého strážního místa. Jeden elf se na mne usmál, a když jsem začal mluvit o hledačích, tak cukl za uzdu a se zamračením utekl někam do lesů. Co zbývalo? Za chvilku bude další roční období a mě se tu opravu líbilo. Na obloze, někde v místech Tarkasu se zjevila zelená záře a šla z ní cítit krev. Co to mělo být? Nehodlám nikde zemřít? Nuže, vydávám se tam a sleduji zvědavce u stánků. Na zemi byla krev lidská těla. Upírka u těla vysávala krev a otočila se na skupinku zvědavců. Můj stín zmizel někde ve křoví a já se neodvážil bojovat. Sledujíc z dálky rozhovor si zapisuji vše co se dělo. U stánku se zjevil nějaký muž s dýkou... ne tak obyčejnou dýkou. Žena kývla a s lusknutím se na něj usmála. Muž u stánků kývl a rychle se rozeběhl na dav zvědavců. Ozval se řev a všude kolem se ozývala magie. Aby toho nebylo málo, začalo z nebe vylétat několik vampírů sajíc krev všem zvědavcům, co hleděli na ženu. Upírka se zasmála a zmizela někde ve středu krvavého fleku. Z fleku se ozýval nářek a na zem dopadlo další tělo, které se změnilo v nosferatu. Ta vyběhla společně s další skupinkou vampírů na dav a vesele se u toho chichotala. Když se skupince konečně povedlo útok odrazit, upírka se zjevila zas s hrozbou že toto město získá ona a nikdo další. Potom skočila na další střechu a vypařila se.

Za týden se na nebi záře zjevila znovu. Skupinka bojovníků s meči a luky se urychleně vydala do Tarkasu hledajíc nějakou stopu. V Tarkasu byl cítit smrad a všude kolem bylo mnoho krvežíznivých upírů, co odmítali komunikovat. Z jeskyně vylezlo několik vampírů a za nimi znovu několik mužů šedé pleti. Po odražení útoku skupinka zapálila kokony v jeskyni a urychleně se vydala ven. Tarkas doslova chytl a vše co mu bylo v cestě zapaloval. Myslím že další útok už nikdo neodrazí a Tarkas bude navždy zničen...
Bez komentáře
Anthony Jackson
2. výstraha
2. výstraha

Kapitola 3. (Otřesy země, zkáza Ilerenu)
"Za několik dnů se ke mě doneslo několik zajímavých informací. Za tyto informace mi bylo dobře zaplaceno, takže se nemám vůbec špatně. Mám několik mocných ochránců, kteří mne v případě nouze, dokáží kdykoliv zachránit. Má cesta směřovala zpět do Imeru. Ať už to byla výprava zkoumajíc celý Imer, nebo jen výprava na nasbírání lnu.. nedošel jsem vůbec daleko. Zem se zatřásla a se mnou to udělalo nevídané. Ilerenský zvon začal zvonit na poplach, stráže u teleportu hlasitě řvali. Co teď? Vytáhl jsem svůj meč a vydal se k hradbám. Najednou mi začalo být tepleji. Kouknu na bránu, stráže mrtvé... rozhlédnu se... nikde nic, okamžitě tedy vyběhnu na hradby a hledím dolů. Bůh ví odkud se u brány zjevilo několik Ohnivých Harpyjí co divně krákali. Z teleportu začalo vylézat několik odvážných bojovníků, ale i tak bylo mrtvých několik. Seběhnu tedy dolů a hledím na dva lukostřelce. Potom se optám co se vlastně děje, a oni na mě se smíchem že v lese se objevilo několik Harpyjí. Kývnu, vydám se za hradby a sleduji Harpyje. Po odražení útoku se v dole ozvala rána, zem se znovu zatřásla a několik bojovníků se neudrželo a dopadlo na zem. Skupinka se okamžitě rozeběhla k dolu a otevřela dveře. Byl tam neuvěřitelný žár a všude kolem několik lávových Golemů. Ze země začalo vylétat několik duchů a divných Golemů. Když byl útok odražen, z lávy se nám zjevilo něco... obrovského.. něco opravdu neuvěřitelného, co se vypařilo a zanechalo za sebou několik obřích poslů ohně. Po tomto útoku se země znovu zatřásla-div se několik kamenů z dolu nesesypalo. Uprostřed vznikla prasklina lávy. Skupinka utekla ven a rozhlédla se kolem. Nakonec se za nimi objevil další posel ohně a chrstl plamen na dům, co mu stál v cestě. Tomu ohořelo několik stěn, avšak vše co bylo uvnitř zůstalo beze škrábnutí. Skupinka zabila ohnivce a vyběhla z Ilerenu ven. Můj ochránce se chviličku rozhlížel a kývl. Vyptával se, co se stalo... odpovědět se mi nechtělo. Když ostatní bojovníci odešli, ze tmy v temné noci se zjevil záblesk u pole. Vyběhl jsem tam, společně se svým ochráncem. Všechno hořelo, harpyje se rozletěli v cuku letu na nás... co zbývalo? Vystěhování se z Ilerenu a útěk....
Bez komentáře
Anthony Jackson
2. výstraha
2. výstraha

Kapitola 4. (Tarkas už není obyvatelný, Boj o Ileren)
"Stalo se opravdu mnoho, teď už cítím otřesy každou chvilku. Už víme, kde se berou ta monstra. Útočí každý den a nevzdají se bez boje. Svou "Základnu" si bedlivě hlídají a nepustí do ní nikoho z čumilů. Láva se každým dnem rozšiřovala a domy v Ilerenu začali hořet. Herold byl v koncích, nevěděl co má dělat. Skupinka šla dále do dolů, a v tom se zem otřásla. Ze země vylezlo několik železných, stříbrných a měděných golemů společně s vulkány a duchy zemřelých horníků, připraveni vše zničit a ochránit důl. Skupinka se rozhodla důl odpálit, ovšem nebyl to vůbec dobrý nápad. Zem praskla a na povrch začala vytékat láva, která se neuvěřitelnou rychlostí šířila dál. V tom se ozvalo dunění a důl vypadal že každou chvilku vybuchne a láva zaplaví celý Ileren i okolní města. Co teď? Nikdo neví, co dělat. Teplo vzbudilo i několik mořských obyvatel. (Doslova) Žena s korunkou na hlavě a s kopím se rozhlížela. U ženy stál muž s vidlemi a ostražitě sledoval zvědavou skupinku. Herold si s tou ženou začínal domlouvat záchranu Ilerenu. Ta se však usmála, a s kamenným výrazem mu odpověděla, že se to dozví až zítra. Zem se třásla, ozvalo se krákorání. Ze všech stran se cosi řítilo. Skupinka koukla kolem, když v tom se na ně vrhla početná skupina ohnivých harpyjí, a ihned zaútočila. Bojovníkům se podařilo útok odrazit a spokojeně odešli do svých domovů, doufat... co se zítra dozvědí. Sám si myslím že vodní lidé nabídnou spolupráci."

"Zatímco se zem na celé Andarii třásla, Tarkas zaplavila várka vampírů, upírů a mnoho těchto monster. Upíři si tu našli své útočiště a vyhnali veškeré obyvatelstvo včetně starostky z této vesničky. (Poslední...?) Útok se chrabrým obráncům Tarkasu moc nevyvedl. Oni rozhodně nehodlají Tarkas opustit. Obchodníci zrušili veškerý prodej a Tarkas byl svěřen armádě démonů. Ve městech zavládl chaos, zem se každou chvilkou otřásá a času nezbývá mnoho. Pomoci nám může maximálně vodní lid. Pokud nezasáhnou oni, bude zem... *Flek od vosku svíčky* ... No a také bych se ti deníčku rád svěřil s tím že dnešním dnem je mi už více než včera! Copak dnes asi dostanu k narozeninám? Hm...?! Můj ochránce mi dal sošku veverky, která se mi vcelku líbí. Kdybych tak našel tu svou lásku... Grum! Nebo vlastně Brum?...
Bez komentáře
Anthony Jackson
2. výstraha
2. výstraha

Kapitola 5. (Informace, Vodní obyvatelstvo)
"Narozeninový den byl úžasný! Můj sen se mi vyplnil a možná že to dotáhnu i výš. Vlastně, kdo ví, třeba i na úplné dno. Stále mi však vrtá hlavou, kde se císařovna ukrývá... ten strážník říkal že žije, ale my nevíme, kde se schovává. Musím toho zjistit co nejvíc, a krom mého kamaráda z Pretorie, mi toho Thyris moc neřekne. Heroldi mlčí, chtějí smrt. Ostatní města se k tomu staví neutrálně, avšak Tarkas a Ileren už toho moc neřeknou. Heroldka z Lewanu mi neřekla víc, než vím. Navíc by mne zajímalo, co u jejího domu dělal ten chlápek v masce. Dost si na mne vyskakoval. Andor nejspíš nemá úplně v lásce, ale k té elfce se staví z opačné stránky. Vyhrožoval mi, že si mne najde a rozpárá mě. Opravdu... k smíchu. Ale k čertu s nějakým ožralou, teď se dějou důležitější věci, třeba jak naleznout císařovnu? Už vím, koho se mám zeptat, tak snad toho někdy zjistím víc. Pokud Kilias nalezneme, rád si s ní o něčem promluvím. Informátor musí vědět všechno, natož funkcionář města. Tu noc se ochladilo, můj kůň vypadal neklidně a můj "osobní strážce" taky nevypadal o moc líp. Znám spoustu divných, ale i hodných lidiček. Já osobně trpěl, má výchova byla více než přísná, ale teď? Teď se vše změnilo, můžu se stát lepším, chytřejším, mamonářem! Tohle bude otázka času. Nyní se musím zaměřit na situaci v Ilerenu. Láva zatím nevytekla ven, některé domy jsou zatím v normálním stavu. Snad se to všechno zlepší, a Ileren bude zachráněn."
Pozdě v noci...
Noc byla chladná a má zvědavost mne dotáhla až k bráně Ilerenu. Ale co to? Zachované domy začínají hořet, láva z dolu vytekla, monstra vyskakují, harpyje se nevzdávají. Skupinku odvážných začal lákat zvuk harpyjí, a kouř nad Ilerenem. Vulkán však nikde. Že by byl konec? Kdo ví... Všude bylo horko, a harpyje se nevzdávaly. Po odražení útoku se herold rozhodl evakuovat veškeré obchodníky a bankovníky. Ti se však ani nehnuli. Nakonec zašplouchala vlnka a z vody se vynořila známá, zelená tvář s kopím. Skupinka nahodila úsměvný výraz a obří vodní slouha šplouchal všude kolem. Po chvilce promluvila. "Dobře, nakonec vám nabídneme pomocnou ruku, ale nebude to zadarmo" Herold na to kývl, rozhlédl se do davu a zpět na vládkyni. Ta se usmála, a skočila zpět s obrovským monstrem do vody. Občané, i neobčané házeli do truhly všemožné dary, cennosti, zlato... "Sejdeme se za dva dny...."
Bez komentáře
Anthony Jackson
2. výstraha
2. výstraha

Kapitola 6. (Náročný den)
"Brzy ráno jsem se vydal na lov. Byl vcelku zdařený, kůží bylo opravdu nemálo a mě byla zrovna zima. Odpoledne se nic nedělo, bylo ticho a stráže si v klidu hleděli svého. Když v tom se Andorem mihl stín. Několik zvědavých a nechápavých tváří sledovalo nebe, netušíc co se děje. Muž vedle mě se oklepal a koukl k nebesům. Na ramena mi dopadlo několik krvavých a smradlavých kapiček čehosi. Potom se stín mihl znovu, tentokrát byl mohutnější. Na zem dopadalo několik kusů lidských těl a stráž s křikem utekla. Potom na zem dopadla hlava strážníka, hlídkujícího u teleportu. Já si mohl oddychnout, protože když nebude on, tak se svého řemesla nevzdám. Potom zmizel i druhý strážník a na zem dopadlo torzo. Stín se mihl znova a všechny nás ofoukl dlouhý vánek. Potom se ozvala rána a s mlasknutím na zem dopadlo tělo bezmocného koně. Muž vedle zvedl obočí a vydal se společně s ostatními k němu. Potom se stín mihl znovu a celým Andorem se ozvala rána. Na zem dopadl mohutný drak s červenýma očima. Pyšně kráčel vpřed smrtícím výrazem a skupinka ustupovala. Jeden z mágů stačil vyvolat obřího Posla ohně, avšak toho drak sfoukl jako svíčku. Hrdě kráčel vpřed, vzal do tlamy tělo koně, rozmáchl křídly a vyletěl do vzduchu. Skupinka nevěřícně kroutila hlavou, nechápajíc co to mělo znamenat."

"V Ilerenu se zřejmě naposledy rozezněl zvon Ilerenského kostela. Ten už byl hodně spálený a všude kolem zapáchala spálenina. Láva vytekla už hodně daleko a skupinka odvážných už to nevydržela. Útok vulkána byl opravdu krutý, ale i ten se dal nakonec s těžkostí odrazit. Vodní obyvatelstvo se neozývalo a Ileren byl v koncích. Tu noc, se Ilerenem mihl mohutný stín a na zem dopadlo několik ostatků lidského těla. Potom skupinku ovanul vánek a ozvala se rána. Naproti skupince stál mohutný drak, který byl viděn i v Andoru. Zahleděl se na ženu v dračí zbroji a se smrtelným výrazem za ní vykročil. Ta utekla, a drak sekl očima po jezdci - taktéž oblečenému v dračí zbroji. Když si zbroj sundal, drak zacouval a vydal se k tělu koně. U něj však stál mág, který ho drakovi odmítal vydat. Drak zachmuřeně foukl, otevřel tlamu a jedním vychrlením ohně ho sežehnul. Vzal do úst tělo koně a s rozmachem vzlétl do vzduchu. Tu noc se objevila vládkyně vodního obyvatelstva. Chamtivě se usmála, vzala truhlu a kývla. "Pomůžeme vám. Shromáždíme síly. Dáme vám několik dnů na vystěhování" herold kývl, vládkyně shodila truhlu do vody a vypařila se."

"V Andoru se shromáždila unavená skupinka, když v tom, kde se vzal, tu se vzal... Kanibal! Vyběhl se sekerou naproti skupince a za ním už běželo několik mágů, a mužů s kopím i s meči. "Vycházejí z kanálů" skupinka kývla, skočila do kanálů a šla v patách zlořádům. Zamířili až do nového cechu zlodějů, odkud vyběhl muž s kuší a s šátkem přes ústa. Rozhlédl se, vyptával... nakonec řekl že vše zachrání víra. Nudnou řeč zakončil až křik maskovaného muže, který se rozhlížel. Potom si začal vlezle otevírat ústa a nakonec vyběhl s heroldkou až ven. Já ho však sledoval... snad... se mi nic nestane, možná že by ta drzost měla skončit."
Bez komentáře
Anthony Jackson
2. výstraha
2. výstraha

*Vlepený ústřižek*
"Co ten chlap stále chce? Sleduje mne dnem i nocí, hrubě se mnou zachází, když něco dělá, tak se hýbou věci kolem. Dnes se mi ukázal snad desetkrát!!! Vždy, když to nejméně čekám, čapne mne za krk a odhodí metr daleko. Každým dnem dělá horší a horší věci. Mám strach... strach že ho zase uvidím."
Bez komentáře
Anthony Jackson
2. výstraha
2. výstraha

*Další vlepený ústřižek na rohu stránky*
"Byl tu, bojím se ho, chci ho zničit. Inu dnes moc měsíc nesvítil a kamínek nikde. Snad se nám bude dařit zítra večer, vypadá to že měsíc vyjde. A co víc? Připadám si že se ze mě stal zločinec. Och bože.. ten ušák už nesmí být nadále ve funkci, kazí vše. Ničí mne, avšak... nadejde den, kdy ho zničíme my."
Bez komentáře
Anthony Jackson
2. výstraha
2. výstraha

Výprava
"Sedím u Hocka, a u svíčky sepisuji další článek. Doufám že mne nesleduje... koukám všude, hlídám se, snad se dožiji rána. Inu, dovol mi, abych sem zapsal zážitek z dnešního dne. Měsíc krásně svítil, takže nám nic nebránilo v cestě. V Andoru se zjevil lukostřelec, dle kterého celá skupinka lovila na Klahu, avšak dlouho se nikdo z nich nevrátil. Skupinka bojovníků se tedy vydala ke Klahu, kde našla rozstříkanou krev, rozdupaný mozek, končetiny oddělené od těla. Zkrátka - Jatka. Tu noc se zas zjevil.. on... on... napadl Wyndstrima, házel s ním, hrál si s námi, ubližoval nám, zlomil mi nos a zohavil obličej. Ležel tam svitek, který na sobě měl nápis: Brzy skončíš, sleduje tě. Protože chci mapu poskládat, uchovávám u sebe svitky.. inu ne na dlouho. Další stopa vedla do hradiště, kde u vody klečel chlapeček a vzlykal. Ztratil se mu tatínek co lovil blízko v lese. Skupinka se zas vydala do lesa, a skutečně tam našla další objev - Jatka. I tam stál svitek s nápisem: Marně hledáš, brzy skončíš. Čapl jsem svitek a utíkal. Tentokrát byla už tma a skupinka se rozprchla, takže to bylo na mě. V Andoru mi Velitel strážníků řekl, že se mu ztratil kolega. Prý někde u valu. Nezbývalo než se tam vydat.. a sám! U valu - Jatka. Stvůra v černých šatech na mne nejspíš hleděla. Přitlačila ke zdi a začala lámat kosti v těle. Křik se nesl celým valem, až mne omráčil, a zmáčkl srdce. To mi však Hock stihl zotavit, ale cítím se nesvůj. Bojím se, že když budu hledat dál, tak mne zabije... a nejen mne. Zabije každého, kdo bude hledat. Musíme hledat rychle... hodně rychle"
Bez komentáře
Anthony Jackson
2. výstraha
2. výstraha

...Druhý den...
"Nyní už sedím doma. Hlava mě třeští a stále musím nosit ochranou masku, aby se mi to zohavení nezhoršilo. Od Hocka mám nějakou léčivou mastičku, takže stačí týden mazat, a už bych to měl mít v Pořádku. Na kosti mám nějaký "Kostirost" či cosi.. ale zabírá to, cítím se silnější, ale každou ránou, slábnu. Dnes byl náročný den, ale šlo to lépe než včera. Pokud získám zítra všechny svitky, spojím mapu, a společně zničíme, co ničí nás! Naše cesta bude náročná, a bude nás čekat mnoho nástrah... ovšem... už se nebojím ničeho. Tělo se zotavuje.. do týdne to snad vydržím. Uch.. nebo ne? *Šmouha*
Bez komentáře
Anthony Jackson
2. výstraha
2. výstraha

Boj o všechno
"Uff, dneska to bylo o něco brutálnější. Inu.. soudce mi dnes vydal všechny svitky a společně se mnou z nich složil mapu. Měsíc už vyšel, takže byla ideální chvíle. Ve zlomku minuty se znovu zjevila vraždící stvůra a rozeběhla se za námi. Soudce čapl mapu a urychleně naskočil na koně, vydajíc se za cílem. Já ho sledoval, a utíkal co to dalo. Byl hned za námi, byl neuvěřitelně rychlý, a šlo vidět, že bude bojovat. Vše živé umíralo, na místě soudce vytáhl lopatu a kopal. Společně jsme vykopaly truhličku, kde byl Kriss a návod. Kriss se zabodl Padalynovi do srdce, a ten zůstal nehybně stát. Vzal jsem louč a začal ho zapalovat. Pod bílou vrstvou začala praskat růžová kůže a začal se mu odhalovat znetvořený obličej. Soudce mu usekl hlavu, do které jsem začal bodat dýkou, začal mu obličej netvořit více, způsoboval mu krutou bolest, kterou způsoboval on nám. Nakonec se rozpadl v prach a oblečení shořelo. Vítr rozfoukal zbytek a zbraň i truhlička, společně s mapou zmizeli v prach. Vše bylo ukončeno, a mě začalo znovu tlouct srdce, avšak znetvořený obličej i zlomeniny mám stále. Do týdne bude vše v klidu. Mnich z kláštera měl obrovskou radost, a vychvaloval nás. Chlapeček bude žít se svou babičkou, lovec loví dál, a strážník se k tomu raději nevyjadřuje. Jenomže... byl to konec.. nebo začátek něčeho nového? Každopádně jsem hrdina a chráním svým chabým tělem svět. Nikdy však nezapomenu na ty tři dny hrůzy. Nikdy."
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Nyní, když už mám dostatek času, napíšu ti vše úplně od začátku. Čím to všechno začalo, a čím skončilo. Nejprve se ke mě doslechlo že se v Andarii objevil člověk, který vraždí všechno živé, není to tak úplně člověk, ale vraždící stroj, ke kterému by se nikdo neodvážil vkročit. Pronásledoval samotáře a hlavně mě. Chodil mi do nájmu, a škrtil mne.. sledoval mne u starosty v sídle. I když byla noc, a všude se ozývalo mňoukání koček, i sem tam nějaký ten smích z hospod, sledoval mne. A kdyby nebylo strážníků, určitě by mne zabil. Bohužel si liboval ve vnitřnostech a napadal každého, kdo byl v lese, nebo sám doma. V hradišti dokonce brutálně zmasakroval krásného, válečného oře. Když už se začal zjevovat skoro každému, tak se Wyndstrim společně se mnou rozhodl zasáhnout. Nikdo další se do této akce neodvážil a naše cesta směřovala do kláštera slunce, kde byl bratr Zak. Ten nám řekl historku o onom vraždícím monstru, a nám došlo, že ani v tom chrámu nejsme v bezpečí. Začátek naší cesty a hledání vůbec měl být ve středu, kdy bude měsíc další tři dny svítit co nejjasněji. Ovšem měsíc nevyšel vůbec a nám nezbývalo než vydržet do zítřka. Ve čtvrtek však měsíc vyšel a silně zářil. V Andoru se objevil lovec, který ztratil na Klahu skupinku lovců kožešin. Kdybych to nezačal, nemusel bych trpět, avšak nyní už se není čeho obávat. Na Klahu nic nebylo, ale stará čarodějka zaslechla křik, někde z lesa. Tedy.. v lese to vypadalo opravdu neuvěřitelně. Všude krev, mozky, rozporcovaná těla, vyvrhnuté orgány a různé další nechutnosti. Mezi listím ležel lístek. Ovšem vraždící monstrum se bránilo, začalo s námi bojovat, a stále vítězilo. Dokázal nám, že dokáže člověka uškrtit a brutálně ho zmasakrovat. Zrovna z tohoto setkání mi zůstal zlomený nos."
"Bohužel, svitků bylo Pět, a nám nezbývalo než hledat další svitky. Tu noc, začal v hradišti brečet chlapeček, kterému se ztratil otec, když lovil rybky nedaleko za městem. My tušily že už nebude živ, že už bude mrtev - a skutečně, u onoho jezírka bylo rozporcované tělo a všude bylo vyvrhnuto několik orgánů. Stejný masakr, co na Klahu. I zde ležel lístek, a vraždící monstrum i zde zaútočilo. Házelo nás sem tam, krutě nás týralo, až nakonec dokázal, že dokáže zabít zvěř ukázáním. Namířil na orla, a ten v mžiku sekundy zemřel. Nezbývalo než čapnout svitek a vzít nohy na ramena. Wyndstrim se nadále odmítal zapojit, nechtěl skončit špatně. Jeden opravdu nezdvořilý strážník mi řekl o někom, který se ztratil u Valu. Má cesta tedy směřovala tam. Všude byl zatím klid, a vraždící monstrum nikde. Čapl jsem lístek, otočil se a v tom mne něco čaplo za krk a tisklo ke zdi. Začalo mě to drtit a hrozně to bolelo. Křik se rozezníval celým valem, ale raději si toho nikdo nevšiml. Když mne nechal ležet na zemi, zastavil mi srdce, a odešel. Hock mi tam však vrazil náhradu a mě bylo o něco lépe.
"Poslední den, tedy včera mne napadlo hledat znovu. Má cesta směřovala do kláštera, kde bylo rozporcované tělo.. inu zkrátka stejný masakr kde všude. Potom mne otec vyslal do Thyrisu, a vraždící stroj byl agresivnější. Shodil mne z koně, a začal do mne bušit. Potom zmizel, a když jsem čapl svitek, rozeběhl se za mnou neuvěřitelnou rychlostí, ale nedopadl mne. A zrovna u teleportu byl soudce, kterému jsem svitky dal. Složil jsem z nich mapu, a dle ní společně se soudcem hledal. Muž v černém oblečení nás nenechal. Neuvěřitelnou rychlostí se za námi rozeběhl a stačil nám. Náměstím fičel vítr, a troubení rohu spojený s klusáním koní, až to vyrušilo několik obyvatel. Na to však nebyl čas, šlo tu o životy! Blízko Pláže začal soudce kopat, až narazil na cosi tvrdého. Vytáhl jsem to společně s ním ze země, a otevřel. Soudce čapl Kriss a návod, a rozhlédl se. Vraždící monstrum se zjevilo, a v tom mu soudce bodl Kriss do srdce. Nestvůra nehybně stála, a začala ožívat. Už cítila bolest, a začala krvácet. Vzal jsem louč, a podpaloval onu nestvůru, začala rudnout, a oblečení začalo hořet. Soudce vytáhl sekeru a rozmáchnutím mu usekl hlavu, do které jsem brutálně vyznačil nějaký znak. Cítil bolest, pomstili jsme všechny napadené a mrtvé. Nestvůra se změnila v popel, který vítr rozfoukal někam do moře. Truhlička a vraždící nástroje zmizeli v popel, a my utíkaly do kláštera slunce. Bratr Zach natěšeně vychvaloval oba zachránce a nabídl, že když budeme něco chtít, tak se stačí zastavit. Srdce mi začalo zase tlouct, ale i tak nikdy nezapomenu na ty dny utrpení. Ale.. stal se ze mě hrdina!"
Bez komentáře
Anthony Jackson
2. výstraha
2. výstraha

Re: Ústřižky z nalezeného deníku (Uzavřeno)

Kapitola 10.
"Ten elf bohužel nepřišel o svou funkci. Spíše se dá říct, že jsem na to doplatil sám. Co mi zbývá viď. Tenhle zápisek, píšou svou krví, aby se nezapomnělo. Možná ten deníček někdo najde, možná nenajde. Stalo se.. co se stalo. Bohužel, teď už mne nikdo nedokáže zastavit. Sbohem deníčku."
"Stál někde na útesu. Vánek mu vál do tváře a začalo hřmít. Zahodil deníček na zem, došel na okraj útesu a dál...? Se zavřenýma očima skočil z útesu. Tělo nebylo nikdy nalezeno, ale ani on už se nikdy neukázal. Deník se tam válel.. a válel.. a válí..Tímhle to vše skončilo.
Bez komentáře
Odpovědět