dungeon otrokáři - ale i jiné - příkazy NPC

Slouží pro dotazy a rady nově příchozím hráčům
Pravidla fóra
Neprudit, nehádat se a nespamovat, slouží pro pomoc nově příchozím. Spam oceňován výstrahami. Nově příchozí hráči si prosím do podpisu doplní jméno své postavičky, pokud bude jiné než nick.
Odpovědět
Joda
Hráč

dungeon otrokáři - ale i jiné - příkazy NPC

Příspěvek od Joda »

jakožto nezkušená postava spolu s kamarády sme si nechali doporučit nějaké dobrodružství - byl nám doporučený dungeon otrokářů. Situace se vyvýjela slibně, zdálo se že naše síly budou dostačující a těšili se skvělých zážitků. Dobrodružství však skončilo dříve než začalo ve chvíli kdy jsem obcházel do kola osm cel s osmi vězni a snažil se s nimi nějak komunikovat. Rozhovor s nimi vypadal asi následovně:

Pepík ahoj

Pepík něco zamumlal ve smyslu "vy tu zemřete - něco ale vím"

pepík ukol
pepík co víš
pepík co vis
co vis pepik
pepik mluv
mluv pepik

po pěti až deseti minutách mě tahle zábava přestala bavit, ztratil jsem i chuť pokračovat dál ve výpravě. Pochopitelně následovalo zjišťování od lidí co přesně za příkaz mám tomu NPC napsat. ( pro ostatní hráče - ten příkaz je Pepík povez )

Jako další příklad uvedu menší quest - získání mozku slizí matky v andorských stokách. Když ho jako nováček s nudlí u nosu pracně získáte a jdete odevzdat andorskému strážnému následuje asi toto.

Strážný hotovo
Strážný úkol
Strážný všechno možné - nic
beru slizí mozek a podávám ho strážnému - ten zmizí. Následuje zábava ve znovu získávání mozku, zjišťování co dělám špatně - nakonec se dozvídám že stačí napsat "Strážný mozek"

Na webu sem tyhle příkazy nikde nenašel a bez pomoci ostatních hráčů bych si je asi ani nezjistil - tím jim děkuji. Celkem mě to mrzí protože to dost kazí zážitek ze hry. Jsou to věci které není možno dohledat. Pokud by se k těmto věcem doplnil nějaký popisek bylo by to super. Je škoda vypínat ultimu s takhle špatným pocitem.
Fafner
Hráč
Testovací pole: nikdy

Re: dungeon otrokáři - ale i jiné - příkazy NPC

Příspěvek od Fafner »

Já myslím, že tohle rozhodně není na doplnění příkazů na web, jako spíš na zlepšení interaktivity těch NPC. Není žádoucí, aby veškerý průběh questů byl přesně popsán na webu, to by pak jaksi nebyla zábava... ale souhlasím, že zjednodušení by těmto interakcím prospělo, odhaduji, že jsi byl už velice blízko tomu, co skutečně chtěl slyšet.
Před patnácti lety jsme byli nějací mladší, žejo? :)
Eskymak
2. výstraha
2. výstraha
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Eskymak »

Nejlepší by bylo aby podobné nováčkovské kvesty stylu "získej a pak přines", "najdi a zabí" měl ty příkazy jednotné. S tím mozkem se mě to kdysi dávno taky stalo a protože je pro úplnýho nováčka docela problém ten mozek získat, tak mě to úplně stejně naštvalo. "Strážník mozek" tak bych asi nevolal ani na psa ochočenou zombí...

Ty příkazy by měli být jednotné, ono je i hloupost stát 10 minut před npc a provádět tam bruteforce útok, abych náhodou mohl získat/splnit quest.

U NPC které mají fungovat "na heslo" je to pochopitelně něco jinýho ale na andárce toho na heslo funguje občas až moc... :lol1:
Benthir [Vládci Strachu] - řemeslník
Armanian [Vládci Strachu] - bojovník

Nemam rád Sphere... :sick:
Makrování zabíjí UO!
Hloupost je nejzvláštnější ze všech nemocí. Netrpí jí nemocný, ale ti okolo něj.
Fafner
Hráč

Příspěvek od Fafner »

Eskymak: Jistě, to je způsob, jak to funguje u "nových" miniquestů (cca za poslední 3 roky). S ohledem na jednotnost by možná stálo za to postavy jako je Valgrim, Brino, Pelias apod. (zkrátka postavy typu "přines-dám") do tohoto nového systému také převést, pro jednotnost. Nicméně je otázkou, zda to takhle bude ještě na Spheře, nebo až na RunUO, osobně bych to tipl na RunUO.
Před patnácti lety jsme byli nějací mladší, žejo? :)
Eskymak
2. výstraha
2. výstraha
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Eskymak »

Taky myslím že to na RunUO určitě, ono dělat takovouhle drobnost 2x asi nemá cenu a když už to vydrželo tak dlouho. Každopádně určitě by bylo přínosem to právě takto sjednotit. Počkáme a snad se dočkáme :-)

Makrování zabíjí UO!
Hloupost je nejzvláštnější ze všech nemocí. Netrpí jí nemocný, ale ti okolo něj.
Erreth
GM tým

Příspěvek od Erreth »

Hmm ale ono nejde zas tak o příkaz... Všechny tyhle "příkazy" fungují i v celé větě. Takže když se ho ptáš celou větou, tak je to většinou o něčem jíném, než jen papouškovat "ahoj, ukol, mám to...". Myslím že všechny npc reagují na více slov, než jedno.
Obrázekimgimg
Ivory
Redaktor AŠ

Příspěvek od Ivory »

Nic proti ale třeba i s vycvikem nove magie nez se clovek trefi na správný slovosled je těžké
Jindra
byval to kladas hrajcí si na záporaka
Zkáza cechu Aurea Leonis
Eskymak
2. výstraha
2. výstraha
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Eskymak »

No pokud by fungovalo "Ahoj Strážný, splnil jsem tvůj úkol a nesu ti ten mozek" - tedy naházet co nejvíce těch klíčových slov do věty, tak by to ještě šlo, ale nikdy jsem to netestoval. Na druhou stranu se to komplikuje slovákům a lidem píšícím bez diakritiky neboť pak je tu opět spousta kombinací jak to napsat správně.

Makrování zabíjí UO!
P.L.
Hráč

Příspěvek od P.L. »

Skloňování a diakritiku je zkrátka nutné brát v potaz. Ono když i v hloupých otrokářích říkáte "mám to" tak i to je vám úplně k ničemu díky tý malinký mizerný čárce. Přeci jen jsme československý shard takže háčky a čárky máma k dispozici a jakožto shard hrající role by se mělo docela i brát jako samozřejmost že píšeme s diakritikou. Nejsme na ICQ
Zubo - Vždy věrný Kulguru a obětován Mrogrothovi
Inet - Bývalá šaman, matka a kojná mnoha barbarák, vysloužilá baruk, vysloužilá dočasná správce Thyru, khrum co zpívat o legendy a kdo vědít co dál... Dál Herndall novýho Imeru

Kulgurovský radikální levicový hardcore roleplayer - nemluvte na mě se zavřenou helmou na hlavě. Kdo tomu huhlání má rozumět
panda.pf
Hráč
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od panda.pf »

ja se domnivam, ze vetsina npc reaguje i na ekvivalenty klicovych slov bez diakritiky..
Luthien
Erreth
GM tým

Příspěvek od Erreth »

Je možné, že zrovna ti v otrokářích mají opravdu jen jedno "slovo" na které reagují. Scp jsem ještě neprohlížel...
Obrázekimgimg
Erreth
GM tým

Příspěvek od Erreth »

Tak jsem se na to podíval a zrovna tohle je ten krásný případ kdy je lepší psát celou větu, než jen zkoušet konkrétní slova...
Jedna z věcí na kterou vězeň reaguje je "Co vis?"... tedy stačilo za tázací větu dát otazník...

Ano, NPC jsou trochu hloupí, ale přece jen jsme na RP shardu a celou větou by postavy měli mluvit pokaždé a to i když jednají s NPC... :)
Obrázekimgimg
Joda
Hráč

Příspěvek od Joda »

Díky za pochopení mého problému. Nečekal sem že na to bude reagovat tolik lidí. Jde mi hlavně o to upozornit že pro nováčky je tahle "strojová" mluva s NPC bariérou která je může dosti odrazovat v dalším hraní - což je škoda protože Andarce jistě každý nový hráč jen prospěje. Chápu co je RP a v interakci s ostatními hráči s tím nemám sebemenší problém. Myslím si však že co se týká interakcí s tupým NPC mělo by to být sjednoceno aby v tom byl přehled - RP to dle mého názoru nijak nezničí. Samozřejmě že není ani potřeba dávat na web detailní informace jak nějaký dung projít - to by už nebyla ta zábava si to sám zjistit. Vykejsnout však na systémovém problému kdy se s váma NPC prostě odmítá bavit je děs - přirovnal bych to opravdu k louskání hesla do něčího mailu :crashed:
Odpovědět