Par dotazu zacatecnika
Pravidla fóra
Neprudit, nehádat se a nespamovat, slouží pro pomoc nově příchozím. Spam oceňován výstrahami. Nově příchozí hráči si prosím do podpisu doplní jméno své postavičky, pokud bude jiné než nick.
Neprudit, nehádat se a nespamovat, slouží pro pomoc nově příchozím. Spam oceňován výstrahami. Nově příchozí hráči si prosím do podpisu doplní jméno své postavičky, pokud bude jiné než nick.

Par dotazu zacatecnika
1)
Jsem hranicar, mam 50 hudbu, 30 provokaci a usmirovani, nauceno od hrace. Asi hodinu jsem trenoval provokaci a usmirovani na 2 jelenech, ani jedno navyseni skillu, a myslim, ze ani jeden uspech. Pak mi nekdo radil, at zacnu s necim slabsim, zkousel jsem asi 15 minut 2 lane, taky nic, tak ted zkousim na 2 ptacich. Uz to je vic nez pul hodiny a opet nic, zadnej uspech. Porad jenom hlasky "nepodarilo se ti vyprovokovat" a "nepodarilo se ti usmirit".
Na cem mam zacit tyhle schopnosti trenovat, abych aspon nekdy uspel a mohl zvysovat skill?
2)
Uz se mi dvakrat stalo, ze mi nejaky nauceny skill spadl na 0. Nejdriv me nekdo naucil 20 alchymie, a za par tydnu koukam, ze mam 0, zebrani jsem se nechal vycvicit u jednoho npc v andoru na 10, a ted mam taky 0. Oba ty skilly jsem mel zamceny, vic je nemuzu. Co to je?
Jsem hranicar, mam 50 hudbu, 30 provokaci a usmirovani, nauceno od hrace. Asi hodinu jsem trenoval provokaci a usmirovani na 2 jelenech, ani jedno navyseni skillu, a myslim, ze ani jeden uspech. Pak mi nekdo radil, at zacnu s necim slabsim, zkousel jsem asi 15 minut 2 lane, taky nic, tak ted zkousim na 2 ptacich. Uz to je vic nez pul hodiny a opet nic, zadnej uspech. Porad jenom hlasky "nepodarilo se ti vyprovokovat" a "nepodarilo se ti usmirit".
Na cem mam zacit tyhle schopnosti trenovat, abych aspon nekdy uspel a mohl zvysovat skill?
2)
Uz se mi dvakrat stalo, ze mi nejaky nauceny skill spadl na 0. Nejdriv me nekdo naucil 20 alchymie, a za par tydnu koukam, ze mam 0, zebrani jsem se nechal vycvicit u jednoho npc v andoru na 10, a ted mam taky 0. Oba ty skilly jsem mel zamceny, vic je nemuzu. Co to je?

- Beledhwedh
- Hráč
- Testovací pole: nikdy
Re: Par dotazu zacatecnika
1. Hranicar ma provokaci 30 max.. takze to nenatrenujes na vic

Jo, spletl jsem se, usmirovani a lakani. Ale i tak, proc mi nestouplo aspon jednou usmirovani? A proc jsem s 30 provokace a 50 hudba nebyl na jelenech a ptaccich ani jednou uspesnej? bylo to desitky, spis stovky pokusu.

S těmhle staty máš přibližně 15% šanci, že se ti je podaří provoknout. A to málokdy vyjde,bohužel

- Pragmeon
- Hráč
- Kontaktovat uživatele:
Žebrání na Andarii nefunguje -> je systémově zakázaný používat -> proto ti asi po každém relogu spadne na 0%. S tou alchymií ti ale neporadím.Nhuwaen píše:2)
Antian, [Družina]
"Nejsme žádný kult, jsme jen šílená banda fanatiků, fanatiků kteří nosí meče."
"Chaos zmatek panika, to je naše taktika!"
Caladan Chmur - Vojvoda. Velitel Rudé armády.
"Nejsme žádný kult, jsme jen šílená banda fanatiků, fanatiků kteří nosí meče."
"Chaos zmatek panika, to je naše taktika!"
Caladan Chmur - Vojvoda. Velitel Rudé armády.

- Sosarius
- 1. výstraha
- Kontaktovat uživatele:
Ak nepomôže relog tak je to chyba. Mne tiež občas spadne alchýmia zo 60 na 0 ale to je tým že to nestihne hra načítať alebo tak.
Waer'honglath

Zebrani po relogu zas naskocilo.
Alchymii jsem se nechal znovu naucit od hrace, jestli by se taky po relogu vratila na puvodni hodnotu, se uz nedozvim.
Jeste mi prosim nekdo poradte, na cem zacit trenovat lakani a usmirovani, vsechny zvirata, co jsem zatim zkousel, se mi vubec nedarily- takze zadny gain :/
Alchymii jsem se nechal znovu naucit od hrace, jestli by se taky po relogu vratila na puvodni hodnotu, se uz nedozvim.
Jeste mi prosim nekdo poradte, na cem zacit trenovat lakani a usmirovani, vsechny zvirata, co jsem zatim zkousel, se mi vubec nedarily- takze zadny gain :/

mala zviratka s malym mozeckem,ale pro lovce celkem zbytecny skilly...

tohle nech bardům a radši se soustřeď na krocení a pastevectví. jakmile se naučíš připouštět koně, budeš žádaný 

Tak usmirit se mi nakonec uspesne povedli az zajici, tak ted trenuju na nich.
Problem ale s lakanim, shanel jsem nekoho, kdo by me vycvicil, ale vypada to, ze ten skill se moc nepouziva. Nasel jsem 2 bardy, a oba mi rekli, ze lakani nedelaj. Obehal jsem celej andor, a nepovedlo se mi najit zadny npc, ktery by me aspon trochu naucilo. Je nejaky takovy, kde bych se mohl nechat vycvicit?
Pak jeste dotaz na stopovani, jak se to trenuje? Zkousel jsem to ve hre vsemozne docela dlouho, ale problem je asi vtom, ze i kdyz neco vystopuju, porad to stopuje a nikdy proste nejsem uspesnej. Jak se to ma pouzivat a trenovat?
Problem ale s lakanim, shanel jsem nekoho, kdo by me vycvicil, ale vypada to, ze ten skill se moc nepouziva. Nasel jsem 2 bardy, a oba mi rekli, ze lakani nedelaj. Obehal jsem celej andor, a nepovedlo se mi najit zadny npc, ktery by me aspon trochu naucilo. Je nejaky takovy, kde bych se mohl nechat vycvicit?
Pak jeste dotaz na stopovani, jak se to trenuje? Zkousel jsem to ve hre vsemozne docela dlouho, ale problem je asi vtom, ze i kdyz neco vystopuju, porad to stopuje a nikdy proste nejsem uspesnej. Jak se to ma pouzivat a trenovat?

- Beledhwedh
- Hráč
Lakani se muzes naucit u npc.. staci jen hledat.. vim.. ze aspon jedna NPC bardka to uci.. ale i nekteri hraci to maji max (treba ja)
Ke stopovani.. to ted nejde trenit zadnym zpusobem... aniz by ten clovek sel na galeje za bugovani
Ke stopovani.. to ted nejde trenit zadnym zpusobem... aniz by ten clovek sel na galeje za bugovani

- Sosarius
- 1. výstraha
- Kontaktovat uživatele:
Pravda...Ke stopovani.. to ted nejde trenit zadnym zpusobem... aniz by ten clovek sel na galeje za bugovani
Inak zrušiť stopovanie môžeš prekliknutím war-módu
Waer'honglath

Jo, hledal jsem, obesel jsem Andor od npc k npc, a nenasel. Mohl bys mi pls trochu napovedet, kde ji najdu?Sum41 píše:Lakani se muzes naucit u npc.. staci jen hledat.. vim.. ze aspon jedna NPC bardka to uci.. ale i nekteri hraci to maji max (treba ja)

A co se mysli tim "nejde trenovat, aniz by sel clovek na galeje"? Ten skill se nesmi pouzivat nebo co?

- Beledhwedh
- Hráč
Napovim hodne...
Kde vetsinou najdes bardy? Co maji bardi radi? Pivo!
Stopovani neni zakazany skill.. ale pouhym stopovanim neroste..
Roste jinym zpusobem.. a to opakovanym failovanim.. a to je v pravidlech zakazano
Kde vetsinou najdes bardy? Co maji bardi radi? Pivo!

Stopovani neni zakazany skill.. ale pouhym stopovanim neroste..
Roste jinym zpusobem.. a to opakovanym failovanim.. a to je v pravidlech zakazano

Dalsi s cim si nevim rady, mam tamnuteho obriho hada a pise mi to, ze strada hlady, cim ho mam nakrmit?
Zkousel jsem kusy masa, ryby stejky, ptaci (vsechno pecene i syrove), chleba, asi 5 druhu ovoce, orechy i seno
, nic nechtel.
Zkousel jsem kusy masa, ryby stejky, ptaci (vsechno pecene i syrove), chleba, asi 5 druhu ovoce, orechy i seno

A nebyla chybička v tom že jsi mu jich dával víc najednou?

Daval jsem po jednom, i kdyz mohl jsem se samozrejme uklinkout a vzit je najednou, jeste to zkusim.

Mam 62, na cem trenovat taming, aby to aspon trochu lezlo?

-
- 2. výstraha
- Kontaktovat uživatele:
panebože ptej se, nebo zkousej ve hreNhuwaen píše:Mam 62, na cem trenovat taming, aby to aspon trochu lezlo?

A co to podle tebe je, kdyz ne otazka?
Ale chapu, zacnu se ucit sam metodou pokus omyl.

Ale chapu, zacnu se ucit sam metodou pokus omyl.

- Sosarius
- 1. výstraha
- Kontaktovat uživatele:
Pýtaním myslel že sa máš popýtať v hre hraničiarov alebo to skúšať - fórum je tu na niečo iné ako získavanie takýchto informácií.Neprudit, nehádat se a nespamovat, slouží pro pomoc nově příchozím
Waer'honglath

Ptam jsem se na to ve hre, koho to slo, ale vzdycky jsem dostal jen odpoved "nojo, taming je hard", nikoho kdo by mel 100 jsem nenasel, a ptal jsem se hodne lidi, bud jsem mel smulu nebo to o necem svedci
tak mi jeste prosim jeste odpovezte tady. Od nejakych 65 tamingu mi skill uplne prestal rust, behal jsem par hodin po jelenech a zadny gain, tak jsem zacal tamovat orly, u kterych mam ted asi nejvetsi sanci na gain, potrebuju peri na sipy, takze po tom co orla tamnu, vykucham ho, mam tak i prehled o tom, kolik jsem jich cca otamoval a zabil. Za posledni 2,5 hodiny 70 orlu + sem tam nejaky jelen, co se priplete do cesty, a gain 0,1, za posledni 2 dny hrani mam neco pres 9k pericek, tj. 300 orlu, a gain 0,6
, hodin jsem u toho prosedel fakt nemalo. Je tohle tempo normalni? Jak jste udelali 100?

- aquarkko
- 3. výstraha
- Kontaktovat uživatele:
těžko
není to ověřený, ale možná pomůže větší variabilita - proč se soustředit jenom na orly, když pořád můžu krotit ptáky, laně, ovce, kozy...

Vesi - krotitelka, Elias - kovář
Hodnocení příběhů neměním ani nekomentuju v SZ! Pokud nesnesete kritiku, raději příběh nezveřejňujte.

Hej,když máš tolik pírek - dej si inzerát, že je prodáváš. Já bych je docela rád odkoupil totiž 

já jsem to trenil jak to nelezlo do těch 50% závratně rychle..a je to k zbláznění, ale pak se ti ten skill celkem odmění,chov koní tamování skoro všeho atd..Nhuwaen píše:Ptam jsem se na to ve hre, koho to slo, ale vzdycky jsem dostal jen odpoved "nojo, taming je hard", nikoho kdo by mel 100 jsem nenasel, a ptal jsem se hodne lidi, bud jsem mel smulu nebo to o necem svedcitak mi jeste prosim jeste odpovezte tady. Od nejakych 65 tamingu mi skill uplne prestal rust, behal jsem par hodin po jelenech a zadny gain, tak jsem zacal tamovat orly, u kterych mam ted asi nejvetsi sanci na gain, potrebuju peri na sipy, takze po tom co orla tamnu, vykucham ho, mam tak i prehled o tom, kolik jsem jich cca otamoval a zabil. Za posledni 2,5 hodiny 70 orlu + sem tam nejaky jelen, co se priplete do cesty, a gain 0,1, za posledni 2 dny hrani mam neco pres 9k pericek, tj. 300 orlu, a gain 0,6
, hodin jsem u toho prosedel fakt nemalo. Je tohle tempo normalni? Jak jste udelali 100?

Jsem hranicar s lukem, vystrilim mraky sipu a trenuju rezbarinu, takze ty pirka uziju, sryRarilmar píše:Hej,když máš tolik pírek - dej si inzerát, že je prodáváš. Já bych je docela rád odkoupil totiž

Jinak se proste s miruju s tim, ze rychlejsim tempem nez par desetin za vecer ten skill proste nepujde, zkousel jsem uz trenovat prakticky na vsem, co se svyms skillem dokazu ochocit, a muzu resolutne tvrdit, ze je jedno, jestli tamuju jeden druh zvirat nebo vsechny, tezsi nebo lehci, vzdycky to leze mizerne

Ale vetsinou tak 2-5 gainu za vecer udelam, tak aspon vim, ze je nejaka nadeje, i kdyz daleko v budoucnu. Jenom uz se mi parkrat stalo, ze za 2,5 hodiny jsem nedal jedinej gain, to pak hodne odradi od treninku, prakticky ztracenej cas.

Bohužel to tak je, krocení je jeden z nejpomaleji lezoucích skilů. Chce to hodně často tamovat a stejně počítej aspon tak měsíc neustálého tamování podle mě:) Já mám taky hranu a mám 55 krocení a už to leze poměrně pomalu a je to spíše otravné to trénovat, ale bohužel je to potřeba na morfy a vyvolávání zvěře.
Skaz - Šaman vod kmen KULGUR!
Elf Attanon - Krotitel zlé zvěře, odešel kamsi do neznáma.
Give me a minute and i'll change your mind, give me a bullet and i'll change your life.
Elf Attanon - Krotitel zlé zvěře, odešel kamsi do neznáma.
Give me a minute and i'll change your mind, give me a bullet and i'll change your life.

Lidičky, jak je ta klávesová skratka, díky níž se dycky následuje tamované zvíře? Je to pravda, že na Andarce nejdou tamované zvířátka cvičit? třeba si tamnu Grizzlíka (a teď nemyslím Lorda Gryzzliho
) a budu ho nechávat killovat všeco najdu a jen ho léčit ze zadu, doufaje, že se mu pak zvedne síla, dexa, nebo bojový skill?
díky

díky
malý elfácký hrana Dexter [Ochránci hvězd]
dříve necromantka Michaela (Gladie)
či craftka Paulin
později též hraničář Valdrix
dříve necromantka Michaela (Gladie)
či craftka Paulin
později též hraničář Valdrix

- Milember
- 1. výstraha
- Kontaktovat uživatele:
Je to pravda. Po zmenšení se totiž vrátí do původních statů i skillů.LordLich píše:Je to pravda, že na Andarce nejdou tamované zvířátka cvičit?
Víc si můžeš přečíst tady http://forum.andaria.net/viewtopic.php?f=12&t=30390
Afron [Gladie] - Velmistr Alchymista, nevrlý nekromant a bručoun. 
Trum [Bardag] - Trum! Po kebuli bum!
-------------------------------------------------------------------------------
The rush of battle is often a potent and lethal addiction, for war is a drug.
...Zlo převládne, když dobří zklamou...

Trum [Bardag] - Trum! Po kebuli bum!
-------------------------------------------------------------------------------
The rush of battle is often a potent and lethal addiction, for war is a drug.
...Zlo převládne, když dobří zklamou...