Pomocník

Slouží pro dotazy a rady nově příchozím hráčům
Pravidla fóra
Neprudit, nehádat se a nespamovat, slouží pro pomoc nově příchozím. Spam oceňován výstrahami. Nově příchozí hráči si prosím do podpisu doplní jméno své postavičky, pokud bude jiné než nick.
Odpovědět
Matty

Pomocník

Příspěvek od Matty »

Zdravím. Ctěl jsme se zeptat, nebo spíše někoho poprosit jesli by mi nemohl nějak poradit do začátku na icq. Jasně pročítal jsem si forum a snažím se zjistit co nejvíce, ale přece jenom...Nevím třeba kde hledat ty cechovní obchodníky. Ještě jsem nenarazil na nikoho kdo by mi odkoupil polena nebo desky. A kam je mám dávat když je vyrobím? Jsem plnej..Pronajmout si byt? Zase nvm jestli to utáhnu jestli se mi podaří sehnat kupce. A když už narazím na nějakého npc s questem tak chce po mě např zabít krokodýly což nezvládnu. Díky za odpovědi:-)
Fraenir
Stará tvář

Re: Pomocník

Příspěvek od Fraenir »

Doporučuji se ptát spíše hráčů ve hře, je to mnohem lepší prožitek ze hry a z hraní role. Komunikaci po ICQ ti samozřejmě těžko kdokoliv zakáže, jen ji prostě... nedoporučuju, není to ono :)
Ve výslužbě - všechna má současná vyjádření jsou mým názorem (coby hráče), ne názorem GM týmu.
Finwes
Hráč
Testovací pole: nikdy

Příspěvek od Finwes »

klidně napiš

cechovni obchodnici jsou skoro vsichni obchodnici.. kazdopadne je to nejaky najemni obchodnik, ktere poznas podle cedulky nekde v mistnosti, a miva otevrenych vetsinou vic skladu

na drevo se muzes ptat lidi, zda nechteji koupit... ale tak zkus uvazovat, kde bude nejlepsi se zeptat, jestli je vetsi sance se ptat v nahodnem najmu nebo v nejakem velkem obchode, kde primo sedi hrac-obchodnik.. popripade muzes koukat k obchodnikum na vykupy.. casem zjistis, kde kdo je

idealne do banky nebo do najmu si davej veci. Na zacatek neni spatna ubytovna, nemas tam moc mista, ale byva hodne levna, muzes se podivat na web, kazde mesto ma svuj prehled pronajmu. Anebo to davat jenom do banky, tam je dobre byt obcanem mesta, aby jsi mel pristup do banky zdarma

vsichni NPC s questem nechteji neco zabit :)
Aran Finwes, král elfů

Malé věci se dějí každý den,
vždy dají časem dohromady jeden velký celek...
(Elfské tituly: Aran - král; Arandur/Aranduri - správce/správkyně města; Naladris - herold; Aranthi - vůdce vojsk)
Matty

Příspěvek od Matty »

Jasně no chápu snažím se, ale teď jsem se zrovna ptal jestli neví kde aspoň můžu prodat polena nebo prkna a že ať zkusím krám v lewanu.....no tam jich je přece kopec. Jinak nevíš prosímte aspoň jak si nastavit makro na dřevorubectví? U ěj nemám modrou kuličku atudíž se mi nezobrazuje a výběru makra takže si ho nemůžu nastavit nevíš jak na to dikec
Fraenir
Stará tvář

Příspěvek od Fraenir »

Zrovna to se makruje poměrně problematicky, jak se dřevo štípe už asi víš, a pak to jde přes Razor trošku zjednodušit. Ale nic extra.
Ve výslužbě - všechna má současná vyjádření jsou mým názorem (coby hráče), ne názorem GM týmu.
Milember
1. výstraha
1. výstraha
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Milember »

nejjednoduší bude, když si nahraješ v razoru kliknutí na sečnou zbraň (takže jen zmáčkneš tlačítko a klikneš na strom) Složitější věci v razoru neuděláš, na to je už lepší EasyUO, což není pro začátečníky.
Afron [Gladie] - Velmistr Alchymista, nevrlý nekromant a bručoun. img
Trum [Bardag] - Trum! Po kebuli bum!
-------------------------------------------------------------------------------
The rush of battle is often a potent and lethal addiction, for war is a drug.
...Zlo převládne, když dobří zklamou...
Finwes
Hráč

Příspěvek od Finwes »

.. v lewanu neni moc obchodu.. a uz vubec ne tech, kde by jsi mohl prodat drevo :-)
alchymista drevo chtit nebude, pisar asi taky ne, kozeluh tezko, kovar nevim, rezbar by treba mohl a obchod Menel Sangy, hmm hmm

a makro na drevorubectvi.. no muzes si zkusit pohrat s Razorem anebo aspon primo v klientovi si nastavit makro na opakovani cinnosti. Presne takhle nevim, nejsem mistr v sekani dreva :-)
jedno takove trochu usnadnujici makro muze byt, ze si nastavis ".usehand", tim ti vyskoci tercik pro vec, kterou mas zrovna v ruce, takze kdyz mas sekeru, tak tercik na to, na co chces pouzit sekeru, a timto tercikem kliknes na strom... potom by jsi zmackl makro a vzdy ti vyjede tercik na zamereni... tohle je jen takove male usnadneni. Projed si prikazy a treba te neco napadne lepsiho anebo treba nekdo poradi konkretneji :-)
Aran Finwes, král elfů

Malé věci se dějí každý den,
vždy dají časem dohromady jeden velký celek...
(Elfské tituly: Aran - král; Arandur/Aranduri - správce/správkyně města; Naladris - herold; Aranthi - vůdce vojsk)
Matty

Příspěvek od Matty »

Díky díky aspoň něco ještě vedět kde ten obchod najdu:-(
Mashell
Hráč

Příspěvek od Mashell »

Polena muzes udat kousek od Andoru, je tam drevorubec, co ti za ne zaplati a jeste te neco nauci
Mashell - Ferda Mravenec, práce všeho druhu
Golfin
GM v důchodu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Golfin »

K tomu dřevorubectví, potažmo dalším dovednostem, které nemají modrou kuličku použij bez externího programu variantu nastavení last target, a do druhého pole last object. a dej si to např na klávesu F1. Viz: Makra v UO.
Odpovědět