UOAM
Pravidla fóra
Neprudit, nehádat se a nespamovat, slouží pro pomoc nově příchozím. Spam oceňován výstrahami. Nově příchozí hráči si prosím do podpisu doplní jméno své postavičky, pokud bude jiné než nick.
Neprudit, nehádat se a nespamovat, slouží pro pomoc nově příchozím. Spam oceňován výstrahami. Nově příchozí hráči si prosím do podpisu doplní jméno své postavičky, pokud bude jiné než nick.

UOAM
Mám s ní menší problem... asi něco dělám špatně, ale mezi mapou ve hře a automapou mám určité nesrovnalosti. Například Imer není zasněženej a chybějí tam vyobrazené skalní útvary, v andoru místo travnatého pruhu s altánem mám jaký si barák, nebo například bývalí ostrov praetoriánské gardy v thyrisu na automapě není zatopený, ale je jak z brusu nový. Někdo nějaké řešení?
Tania Liwium
Vavra Liwium
Vavra Liwium

- Hellstorm
- Hráč
- Testovací pole: nikdy
Re: UOAM
skus si stahnout lokaci do mapi z andorky
http://space.andaria.net/data//downloads/common.rar
http://space.andaria.net/data//downloads/common.rar
Irond řemek co se utopil nudou
Arlyn-Drujd pritel lesu
Dringha Thur Bard

Arlyn-Drujd pritel lesu
Dringha Thur Bard

když stahuješ mapu na andarku tak musíš mít automapu vyplou jinak se ti to nezmění

- Milember
- 1. výstraha
- Kontaktovat uživatele:
případně by asi i šlo v mapě kliknout na liště na Map/UO Client data files location a tam vybrat složku kde máš UO. Mapa by se pak už měla sama vzpamatovat na aktuální soubory (pokud je máš, což zjistíš nejlíp patcherem)
Afron [Gladie] - Velmistr Alchymista, nevrlý nekromant a bručoun. 
Trum [Bardag] - Trum! Po kebuli bum!
-------------------------------------------------------------------------------
The rush of battle is often a potent and lethal addiction, for war is a drug.
...Zlo převládne, když dobří zklamou...

A přepni se na nultou mapu (Felucca se tuším jmenuje v řeči UOAM).
A na tyhle otázky je fakt spíš obecná, tohle téma je pro nováčky co nevidí jiné části fóra....
€dit golfin: Názvy map v UOAM vychází podle originálního pojmenování ultimy map.
A na tyhle otázky je fakt spíš obecná, tohle téma je pro nováčky co nevidí jiné části fóra....
€dit golfin: Názvy map v UOAM vychází podle originálního pojmenování ultimy map.
Ve výslužbě - všechna má současná vyjádření jsou mým názorem (coby hráče), ne názorem GM týmu.

-
- Hráč
Zdravím všechny.
Skromný a doufám, že ne úplně naivní dotaz.
Mimochodem velice podařená a hezká UO Mapa.
Když už je tak hezká mapa, tak mi tak nějak trochu chybí k té mapě server. Existuje nějaký a pouze neznám IP a port nebo snad neexistuje a pak se nabízí otázka. Proč?
Děkuji za odpověď.
S úctou
Thor Thorgersson
trosečník
Skromný a doufám, že ne úplně naivní dotaz.
Mimochodem velice podařená a hezká UO Mapa.
Když už je tak hezká mapa, tak mi tak nějak trochu chybí k té mapě server. Existuje nějaký a pouze neznám IP a port nebo snad neexistuje a pak se nabízí otázka. Proč?
Děkuji za odpověď.
S úctou
Thor Thorgersson
trosečník

- Milember
- 1. výstraha
- Kontaktovat uživatele:
IP i porty existují a vlastní je většina cechů, které ji tak využívají k zjištění svých pozic a chatové komunikaci... pro jednotlivce to nemá žádný význam 

Afron [Gladie] - Velmistr Alchymista, nevrlý nekromant a bručoun. 

- Exsecrabilis
- 2. výstraha
- Kontaktovat uživatele:
jedine snad udelat nejakou celohracskou mapku. otazkou je zda-li tu vubec neco takoveho chceme....
Caer Irchaveg
Melarocco
Melarocco

- Raistlin
- Hráč
- Kontaktovat uživatele:
To sice ano.
Ale je zde možný předpoklad, že se Thor ptá jménem několika jednotlivců - což už je skupina a pro tu to význam má.
Takže jakožto druhý a pro vás jak se zdá bezvýznamný jednotlivec, člen Thorovy skupiny, se ptám i já: Je možno vytvořit naší skupině soukromý kanál na UO Automapě?
Pokud ano, tak na koho se pak máme obrátit s touto prosbou?
Za odpovědi děkujeme.
Ale je zde možný předpoklad, že se Thor ptá jménem několika jednotlivců - což už je skupina a pro tu to význam má.

Takže jakožto druhý a pro vás jak se zdá bezvýznamný jednotlivec, člen Thorovy skupiny, se ptám i já: Je možno vytvořit naší skupině soukromý kanál na UO Automapě?
Pokud ano, tak na koho se pak máme obrátit s touto prosbou?
Za odpovědi děkujeme.
Veritas vinicit!
I am the master of the past and the present.
I am the master of the past and the present.

- Golfin
- GM v důchodu
- Kontaktovat uživatele:
Na někoho,kdo obhospodařuje server. Kam si instalujete uoam a spustíte si ji. Například C4, Forpsi, Banan, a tak dále. Samozřejmě, si musíte rozmyslet, server, podle jejich cen.

Nemuseji si za Automapu platit, existuji servery mapy. Ja zatim jedu na septem.cz i kdyz rikaji ze to bude koncit zatim to porad jde. A potom si najdu neco jineho na kterem budem moct jet zadarmo.
Aby andarka jeste poskytovala vsem skupinam co budou chtit server Automapy to uz by museli mit server hodne dobrej, a jelikoz si to plati povetsinou samy ten server tak to neni tak jednoduchy.
Aby andarka jeste poskytovala vsem skupinam co budou chtit server Automapy to uz by museli mit server hodne dobrej, a jelikoz si to plati povetsinou samy ten server tak to neni tak jednoduchy.
Skaz - Šaman vod kmen KULGUR!
Elf Attanon - Krotitel zlé zvěře, odešel kamsi do neznáma.
Give me a minute and i'll change your mind, give me a bullet and i'll change your life.
Elf Attanon - Krotitel zlé zvěře, odešel kamsi do neznáma.
Give me a minute and i'll change your mind, give me a bullet and i'll change your life.

- Hellstorm
- Hráč
novej server na mapu
IP: map.uch.cc
Port: 2900
Password: jake chcete ale i druhej musi dat stejne heslo jinak se nepripojite na stejnou mapu
IP: map.uch.cc
Port: 2900
Password: jake chcete ale i druhej musi dat stejne heslo jinak se nepripojite na stejnou mapu
Irond řemek co se utopil nudou
Arlyn-Drujd pritel lesu
Dringha Thur Bard

Arlyn-Drujd pritel lesu
Dringha Thur Bard

Golfina opravím, na Andarii už nějakou dobu server UOAM běží. Mapa je běžně dostupná pro cechy, stačí se ozvat Abemu.
Ve výslužbě - všechna má současná vyjádření jsou mým názorem (coby hráče), ne názorem GM týmu.

- Golfin
- GM v důchodu
- Kontaktovat uživatele:
Já jsem nepsal o serveru pro cechy, ale o serveru veřejném pro další jednotlivce. tento frakční a cechovní server běží na andarii velice dlouho. Ale to nebyl předmět dotzazu. Individuální server, tedy veřejný ani andaria nemá, Fraenire.

- Beledhwedh
- Hráč
A pak by se k nim pripojilo nejake PKcko.. a vsechny je zabilo.. protoze by je nemusel hledat.. a hned by vedel kde jsouFaromir píše:Nemohol by sa spustiť jeden pre verejnosť? Noobici by si pomáhali a lepšie by sa orientovali na mape.

Přesně tak. Pro komunikaci nováčků je lepší používat například Jabber, automapa v tomto ohledu není ideální.Sum41 píše:A pak by se k nim pripojilo nejake PKcko.. a vsechny je zabilo.. protoze by je nemusel hledat.. a hned by vedel kde jsouFaromir píše:Nemohol by sa spustiť jeden pre verejnosť? Noobici by si pomáhali a lepšie by sa orientovali na mape.

Mám dotaz k UOAM. Našel jsem návod na http://www.andaria.net a pár rad na UOAM, ale já automapu nedokážu ani spustit!
Stáhnu si automapu ze sekce download, rozbalím, nainstaluju a spustím UOAM.exe. Stahují se tam data a poté se mi objeví hláška:
"The full version of UOAM has not yet been downloaded.
You need succefully complete the download before you can start usin UOAM.
Try again later"
Přitom když jsem to nainstaloval, tak se mi tam objevila jen ta UOAM.exe a žádné jiné soubory.
Máte s tím někdo zkušenosti, či by jste mi někdo mohli pomoci ?
Děkuji
PS: s UOAM už mám zkušenosti, jenže v dávnějších letech se mi toto tuším nestalo
Stáhnu si automapu ze sekce download, rozbalím, nainstaluju a spustím UOAM.exe. Stahují se tam data a poté se mi objeví hláška:
"The full version of UOAM has not yet been downloaded.
You need succefully complete the download before you can start usin UOAM.
Try again later"
Přitom když jsem to nainstaloval, tak se mi tam objevila jen ta UOAM.exe a žádné jiné soubory.
Máte s tím někdo zkušenosti, či by jste mi někdo mohli pomoci ?
Děkuji

PS: s UOAM už mám zkušenosti, jenže v dávnějších letech se mi toto tuším nestalo

V tomto ohledu jsou nějaké problémy se serverem vydavatele UOAM, který dost možná už dávno nefunguje. Ideální řešení by bylo, kdyby někdo komu mapa funguje ji nahrál na web.