Kde se domoci spravedlnosti?

Slouží pro dotazy a rady nově příchozím hráčům
Pravidla fóra
Neprudit, nehádat se a nespamovat, slouží pro pomoc nově příchozím. Spam oceňován výstrahami. Nově příchozí hráči si prosím do podpisu doplní jméno své postavičky, pokud bude jiné než nick.
Zamčeno
Findar
Hráč

Kde se domoci spravedlnosti?

Příspěvek od Findar »

Mladý pár vyšel před brány města Andor. Nebyli jěště ani z dohledu městských hradeb, když si uvědomili, že na lov divé zvěře, na který se právě chystali nemají dostatek šípu. Nelenili a s vidinou velkého množství peří se společnými silami vrhli na prvního orla, který se snesl z oblohy na zem. Boj to byl tuhý a když už se pomalu chílil ke konci z lesa se vynořil muž na hnědém koni a v modrém rouchu. Bez jediného slova se na bojující skupinku vrhnul a ženu dvěmi ranami zabil a okradl.

A teď ten dotaz. Jak má člověk v takovéto situaci postupovat. Nenašel jsem nikde žádná pravidla pro PVP ani nic podobného. Popřípadě komu jít RP nahlásit zločin.

A pokud to bude číst dotyčný. Přijde mi z jeho strany hodně ubohé zabíjet a okrádat dva noby co sotva zabijou orla a to ještě když s ním bojují aby náhodou nepřišel k nějaké úhoně.
Tim

Re: Kde se domoci spravedlnosti?

Příspěvek od Tim »

Ve hře najít herolda popřípadě soudce nabo starostu a ohlásit zločin. Dát popis vraha začne vyšetřování, herold může podat zatykač a možná se chytí.
cvrk
Hráč
Testovací pole: nikdy

Příspěvek od cvrk »

a když ne, tak se seznámit s někým dost oplechovaným, stejným postupem mu popsat zloducha, a pokud je charakter tak na cestách sezve pár svých známích a dají Frajerovi co proto.

Edit: proč se cítíš dotčeně když tu nikdo o mimoherních a nonRp praktikách nic neřekl?
Naposledy upravil(a) cvrk dne čtv 22. dub 2010, 21:56, celkem upraveno 2 x.
Obrázek
od devíti k pěti a ještě míň
Taxian
1. výstraha
1. výstraha

Příspěvek od Taxian »

*najivne si myslel ze hrajem na RP shardu*
Asi nic teda zas no x) ve hre neznam rozdil noob ne noob v realu taky jak na vas nekdo vyleti tak mate po ptakach x)
Popis by mel byt oblečeni ne že prijdeš k heroldovy a hodis emote *Popisuje XYZŽ* ;-)
Uz vubec nic
Angela
Block
Block
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Angela »

Jsme na RP shardu, ale pomoc novackum je to zakladni, ty jim pomahas k tomu, aby na andarku hodili bobek. Nevim zda vam za to stoji ty zelezny veci, kozeny hadry...

jen dodam: http://www.youtube.com/watch?v=TBfb7crN4TQ

Jeslti si takovyhle lidi chcou dokazovat jak umi PvP, urcite me ve hre muzete potkat, mam tak tisickrat lakavejsi loot nez ten noobik, ptam se tedy: PROC zabijite nekoho a berete mu i trenky, ktery stejne jen hodite do banky misto toho, abyste si troufli na rovnocenneho - lepsiho soupere, ktery ma na sobe veci za tisice zlatych. Pokud pojizdite noobiky - budete praseni stejnym zpusobem. Pokud pojizdite zkusenejsi hrace, da se uvazovat o tom, ze bych vam nemusel delat prasarny jako kdyby jste zabijeli hrace v hnedych hadrech s dykou v ruce a 30zl v baglu.

Edit: Gdo mi vzal Trenky? :shock:
Gryfus - Lovec.
YagoWalldezz
Hráč

Příspěvek od YagoWalldezz »

Taky tyhle NB masakry až tak úplně nechápu. Nikdo si tim k ničemu nepomůže, jen zhnusí hru někomu kdo začíná a rozkoukává se. Nebo je v tom nějaký vyšší smysl, který mi absolutně uniká.
Goorum - Votam potam! | Hej ty! - Bejt u Mrogroth, bejt dobře!
Yago Walldezz - Šedá eminence.| Shalriira - Miluju barvy, hlavně tu zlatou.
Eskymak
2. výstraha
2. výstraha
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Eskymak »

Taxian píše:*najivne si myslel ze hrajem na RP shardu*
Asi nic teda zas no x) ve hre neznam rozdil noob ne noob v realu taky jak na vas nekdo vyleti tak mate po ptakach x)
Popis by mel byt oblečeni ne že prijdeš k heroldovy a hodis emote *Popisuje XYZŽ* ;-)
Sme ve hře kde maj všichni stejnejch ksicht, až bude každej vypadat jinak tak ti to odkejvu. Do tý doby ti nezbyte jen hlásit všechno včetně jména. Beztak maji všichni masky a inka takže šance na dopadení někoho takovýho nejsou moc velký. :?

Nooba taky myslim neni tak těžký poznat, zvlášt když sou na orla dva a ještě maj co dělat.
Pojet je jen tak a bezeslova je ovšem největší ubohost.

Takže já vam přeju příjemnou hru a co nejmín takovejch setkání. ;)
Benthir [Vládci Strachu] - řemeslník
Armanian [Vládci Strachu] - bojovník

Nemam rád Sphere... :sick:
Makrování zabíjí UO!
Hloupost je nejzvláštnější ze všech nemocí. Netrpí jí nemocný, ale ti okolo něj.
Fraenir
Stará tvář

Příspěvek od Fraenir »

S takovým smýšlením se domnívám, že pro tebe Andaria není vhodný shard. Stále si (možná naivně) myslím, že na Andarii hrají hráči nejen pro sebe, ale i pro ostatní hráče, koneckonců hrát si RP sám pro sebe by mohla být trošku nuda. Jinde za pojíždění noobů možná uslyšíš potlesk, ale tady to bude pískot a kopance.

Toto je můj osobní názor, nepovažujte jej tedy za žádné oficiální vyjádření.

Více k tématu - doporučuji sehnat svitek a využít schránku u Andorského soudu.
Ve výslužbě - všechna má současná vyjádření jsou mým názorem (coby hráče), ne názorem GM týmu.
YagoWalldezz
Hráč

Příspěvek od YagoWalldezz »

Fraenir píše:
S takovým smýšlením se domnívám, že pro tebe Andaria není vhodný shard. Stále si (možná naivně) myslím, že na Andarii hrají hráči nejen pro sebe, ale i pro ostatní hráče, koneckonců hrát si RP sám pro sebe by mohla být trošku nuda. Jinde za pojíždění noobů možná uslyšíš potlesk, ale tady to bude pískot a kopance.

Toto je můj osobní názor, nepovažujte jej tedy za žádné oficiální vyjádření.

Více k tématu - doporučuji sehnat svitek a využít schránku u Andorského soudu.
100% Souhlas :oukej:
Povětšinou se naštěstí setkávám s tím že se každý v rámci RP snaží NB pomoct. Nikomu nic neudělá, když jim daruje(případně za nějaký drobásek prodá) vybavení které sám již nepoužívá. Poradí, nebo jakkoli jinak pomůže. Chování, které tady autor topicu napsal je ubohost největšího kalibru a celkem by mne zajímalo jakej "hrdina" si takhle pohonil ego..schválně jestli se "pochlapí", přizná a případně omluví..
Goorum - Votam potam! | Hej ty! - Bejt u Mrogroth, bejt dobře!
Yago Walldezz - Šedá eminence.| Shalriira - Miluju barvy, hlavně tu zlatou.
Kargh-Aya
Hráč
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kargh-Aya »

YagoWalldezz píše:Povětšinou se naštěstí setkávám s tím že se každý v rámci RP snaží NB pomoct. Nikomu nic neudělá, když jim daruje(případně za nějaký drobásek prodá) vybavení které sám již nepoužívá. Poradí, nebo jakkoli jinak pomůže.
Zpravidla nejjednodušší je obrátit se na nějaký cech nebo frakci - půjčí nebo věnují pár kousků vybavení a taky mívají pro noobíky nějakou tu jednoduchou práci... třeba zrovna to shánění peří...
Adrian Šedovous - horník, krotitel užovek, Vládci Strachu
Kargh Aya - alchymistka, "archeoložka" - Když nevíte co by, jděte kopat hroby! Řád stříbrného vlka
-----------
Radši si nechám vyšetřit prostatu v přímém televizním přenosu a od chlápka se studenýma rukama, než abych si založil stránku na Facebooku. (George Clooney)
Findar
Hráč

Příspěvek od Findar »

Nějak jsem tě naprosto nepochopil. Kde jsem házel jakej emot *popisuje XY*?
Ano RP a PVP spolu úzce souvisí, a i jako nob můžu být okraden, ale i to může být na úrovni, kor pokud se jedná o noba co má sotva na ty trenky a rozkoukává se. Jediné, čeho tím dotyčnej docílí, že ten nob začne zvažovat setrvávání na Andarii. A nechat dotyčného chytit a potrestat? Šance jsou dle mého opravdu mizivé. Jméno může být jakékoliv, věci si převlékne a to co mi ukradl mi už stejně nikdo nevrátí. Jak tak čtu ostatní posty v zásadě mi to potvrzuje to co od Andarie očekávám, shard kde se snaží o RP na úrovni a ač se to může nějakému reálu spíše vymykat, noba když už ne přímo podporovat, tak ho alespoň nepojíždět. Já od nikoho nic nechci, baví mě se postavit na vlastní nohy svejma silama a vydělat si na to živobití sám. Od ostatních hráčů co to mají v hlavě srovnaný pak očekávám, že noba nechají na pokoji, aby se rozhoukal a hned ho od hry neodradí pojížděním. Tohle opravdu dle mého může dělat jen nějaký asociální případ.
Taxian
1. výstraha
1. výstraha

Příspěvek od Taxian »

To XY znamena jmeno protoze jsou tady exoti co prijdou a hodi emote *popisuje Celebra* ano pojel jsem te ja x) nechlubim se tim aby jsis nemyslel... Zebral jsem ti pouze regy zbroj zbran vse ti tam lezelo prohlidl jsem si pytliky a co se mi libilo tak sem si vzal a zbytek vratil do tela takze nechapu proč by jsi nemohl dal hrat x) kolikrat ja prisel o veci... Btw social opravdu nejsem... (aspon za maga) a RP no nwm odlognuti tveho kamoše taky moc RP nebylo ale co uz x) taky nejsem 100% rp player a obcas to ani nejde x) spoustu lidi tady zazilo na zacatcich pojezdy aji ja ale tydle NB itemy nejsou problem sehnat gord v dnesni dobe kde mas plno mini questu aspod.

Snad jen Enjoy and Play ;-)
Uz vubec nic
Sosarius
1. výstraha
1. výstraha
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sosarius »

Taxian píše:To XY znamena jmeno protoze jsou tady exoti co prijdou a hodi emote *popisuje Celebra* ano pojel jsem te ja x) nechlubim se tim aby jsis nemyslel... Zebral jsem ti pouze regy zbroj zbran vse ti tam lezelo prohlidl jsem si pytliky a co se mi libilo tak sem si vzal a zbytek vratil do tela takze nechapu proč by jsi nemohl dal hrat x) kolikrat ja prisel o veci... Btw social opravdu nejsem... (aspon za maga) a RP no nwm odlognuti tveho kamoše taky moc RP nebylo ale co uz x) taky nejsem 100% rp player a obcas to ani nejde x) spoustu lidi tady zazilo na zacatcich pojezdy aji ja ale tydle NB itemy nejsou problem sehnat gord v dnesni dobe kde mas plno mini questu aspod.

Snad jen Enjoy and Play ;-)
Nechci byť vtipný... Toto nieje na smajlík x) ale do plaču... Je síce pekné že je ľahké zohnať všetko do začiatku potrebné ale on môže byť vychovaný na RunUO kde je iný systém q, obchodov a podobne. Nemusí vedieť kde vôbec banka alebo niečo je... Je rozdiel noob a noob. Lebo noob čo vidí andariu po prvý krát je rozdiel ako keď si urobíš noob postavu ty... A to že mňa zabili tak budem zabíjať i ja ospravedlnenie nieje...
Waer'honglath
Taxian
1. výstraha
1. výstraha

Příspěvek od Taxian »

Sosarius píše:.. A to že mňa zabili tak budem zabíjať i ja ospravedlnenie nieje...
Presne todle jsem cekal ;-) tudle reakci 80% andarijskych hraču stalo se stavat se mozna bude co už maš vždy možnosti ;-) svoji odpoved dostal... A na webu je (aspon podle me) dost uzitecnych informaci Milli to nedelala pro svuj volny čas takže stači si přečist a myslim že tady nejsou zrovna tezke obchodni systemy na pochopeni
Uz vubec nic
Sierra
Hráč

Příspěvek od Sierra »

já jen k tomu souboji s hráči s drahýma itemama..většinou je to souboj proti nezranku + v případě neuspěchu má Vrah/Zloděj na krku soud jelikož si všichni rychle pošlou zprávy + většinou to není pvp ale Player versus 3(a více)Players
Pak už si člověk řekne, že přijet a hned bezeslova zabít je asi nejlepší
Abych pravdu řekl nejlépe se mi hrálo na zloděje s noob postavama nebo hráčema o ,kterých sem věděl že hrát umí, narozdíl od hráčů kteří viděli masku nebo dokonce pouze jméno a hned útok.
Díky některým zkušenostem sem měl chuť prostě jít a pojet co se hne jen tak bez důvodu..souhlasím s tím ,že pojet nooba je trochu sviňarna, ale na Anadarce PK jsou a podle mě to není na škodu pokud nedávaj FL a nejlíp je když si dokážou (i když jen velmi málo často ne svou vinou) zahrát na lapku se vším co k tomu patří..
+ *popisuje Celebra*a podobné emoty by se měli zakázat..ale je to jedno protože přes partu se to lidi stejně doví :-)
Rayla ,ta nejhorší !(nakonec to vzdala)
Istarion a Talesien smazáni po odnošení trestu.(asi padli únavou)
Willow - zvědavá jak to dopadne.
Adder
Hráč
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Adder »

Když už sejmout nováčka, tak alespoň na úrovni. Mého bratrance taky sundali hned první den, co začal hrát. Pěkně ho to odradilo, i když přesně nevím, co se odehrálo. Ale říkal mi, že k němu někdo přišel a spustil klasiku "peníze nebo život". Tady by se dalo trochu smlouvat. Přivázat nováčka ke stromu, prohledat ho, vzít si co je potřeba a klídek. Jak začne nováček prchat, tak si ho klidně sejměte (jak může svázaná postava prchat?), ale dokud vyjednává a hraje, tak ho nechat na pokoji. A víte proč? Protože nováček mnohdy ani neví, kde je léčitel, u kterého se může nechat oživit a než to zjistí, tak mu zpravidla zmizí věci a to je další poděl.

Přijet k někomu a beze slova do něj začít řezat, to je ubohost a za tohle bych dával tvrdé RP tresty, protože něčeho takového jsou schopní v reálném světě leda psychopati a ti by dál ve společnosti existovat nemohli - takže klidně zavřít do vězení na týden.

A co se popisu postavy týče, tak tady bych zaměstnal fame. Když hodím soudci či heroldovi emote *popisuje Rumcajse*, tak je na tom soudci, jestli jej podle popisu pozná. Však od toho je fame, ne? Pokud je zločinec známý po celém světě Andarie, tak ho pozná naprosto každý, zvlášť, když je ten dotyčný právě schopen říct, že je to Rumcajs, tudíž Rumcajs nebyl pod inkognitem a nelze se na to vymlouvat. A pokud je neznámý, tak ho prostě soudce nepozná a je klid. Přeci není problém si přivolat GM a zeptat se na fame lupiče.

A určitě bych šel ještě dál a nebál bych se domovní prohlídky a při dopadení takového prasícího PK bych mu zabavil část majetku, ze kterého by se později odškodňovali přepadení. I to se dá přeci zařídit. A nebo udělat nějaký ten fond pro oběti zločinu. Přeci od toho člověk platí daně, aby byl pod ochranou toho kterého města a městu myslím neublíží, když zaměstná pár řemeslníků, kteří vyrobí pro přepadené nějaké oblečení, jídlo, pár lektvarů, jednodušší zbraň a obyčejnou zbroj. Takové nouzové balíčky. Alespoň já jsem to tak dříve dělal se starou postavou. Pro nováčky jsem měl vždycky nějaký základní balíček, který jsem jim daroval do začátku - a to jsem v žádném cechu nebyl.

Prostě když už chcete někoho okrádat, tak to prosím udělejte alespoň trochu zábavně a ne beze slova rozrubat všechem plebs mimo region "jsi pod ochranou městské stráže".
Edmund Platfus, usměvavý mnich plný optimismu a nadějí.
Angela
Block
Block
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Angela »

Ja za den dokazu vydelat nekolik tisic, autor topicu treba par zlatek, me nikdo nepojizdi, na autorovi se vybiji jini neschopni hraci. Je docela rozdil jeslti znas system a hrajes tu nekolik let nebo jeslti jsi andarii prvne nainstaloval a hrajes tu par dnu, tydnu natoz hodin. To se na me nezlobte, ale k cemu vam jsou noob hadry v cene par zlatek, obchod na tom nepostavite, akorat je to na odrazeni nekoho. Je tady tolik zkusenych hracu, kterym muzete ukrast veci za desitky tisic, ale jedini koho "PK", ano v uvozovkach PK, chodi zabijet jsou novacci. Nemaji makra na lektvary, nemaji ani lektvary, boj na 10s takze nuda za cenu toho, ze si nalootite 30zl, ktere kdyz pujdete harvit si vydelate daleko rychleji nez hledanim vhodneho targetu se silou pod 50. Dokonce nebudete muset pouzivat ani go home, kdyz se na obrazovce nahodou objevi herold, ci nejaky lepsi hrac.

Bezte si vydelavat na spawny, bezte si zabijet zkusenejsi hrace, ale novacky nechte byt. Existuje zpousta zpusobu jak vam ublizit, kdyz vy hrajete to co hrajete, ja si svoje umim obkecat taky. A vetsinou nebyvam na te strane, ktera potrebuje svetu zdelit jak ji nekdo ublizil.

Edit: stop vymluvam, kazde PK vi co dela, ja se s prasakama nevybavuju, nedavam prilezitost odportit, klidne si davejte FL - proti tomu nic nemam, ALE NE NOVACKUM!
Gryfus - Lovec.
Taxian
1. výstraha
1. výstraha

Příspěvek od Taxian »

K vyjednavani: zname svoje "vyjednavajici hrače" z nenadani projizdi ciste nahodou parta waru nacucanych jak houby lesem a zrovna na okraji andarie... Co už

K dani za ochranu: Heroldi tu jsou a ti maj chrani ze moc neloguji no co už vyřeš si to se starostou stan se heroldem a chran bud aktivni a zaruč bezpeči ale nepocitej s tim ze je to easy

K pk: Kazdy vnima todle jinak a rozhodne se mi nelibi zdejsi modern styl keca kdo jak ma pojizdet klidne poslu na osobni pozadany screeny ze jsem vzal jen regy a zlatky z kazdeho pojezdu

K pojizdeni starych hraču: PRomin ale typka s 5 nezrankama opravdu nepotrebuju ;-)

K emotum: Mam pocit ze jsou zakazane tydle emoty *popisuje rumprcimpr*

a to ze pises sejmout na urovni tak kdyz to udel nekdo podle tebe nebude se to libit tomu druhemu
Uz vubec nic
Abe
Admin

Příspěvek od Abe »

dost spamu!
:lock:
One Man Show? Perhaps yes....
Si si istý, že si sa rozhodol dobre?
Zamčeno