Takhle jsou prezentovány dovednosti a vlastnosti na webu pro jednotlivé povolání.
http://www.andaria.net/index.php?link=povolani/hranicar
Pochopil jsem to tak že při založení postavy se nastaví dovednosti dle tabulky počátečních dovedností a podle počátečních vlastností. pak mohu dosáhnout výcvikem a treninkem výše skillů dle tabulky pro povolání a s korekcí dle rasy. Tj. že můžu mít jako barbar hraničář sílu max. 85 + bonus jako barbar +1 až +5 tj. v konečném důsledku 86-90. Stejně skilly kdy mohu mít pastevectví 100 + 1,5-5,0 tj. 101,5 - 105.
Jenže ve hře to tak asi není. Buď je to bug , nebo je to korekce pro začínající postavu, kterou v tom případě nechápu ( její význam) a pak je to na webu popsané dost zavádějícím způsobem, nebo je to možné , ale ne normálním způsobem a já ještě neobjevil jak.
Na foru jsem našel pouze zmínky o tom že snad a asi. A ani ostatní hráči kterých jsem se ptal nevědí nic jistě.
Prosím o upřesnění jak to tedy je. Pouze vyjádření toho kdo to ví a ne jenom myslí že to tak je. Nejlépe GM.
Tabulky dovedností na webu
Pravidla fóra
Neprudit, nehádat se a nespamovat, slouží pro pomoc nově příchozím. Spam oceňován výstrahami. Nově příchozí hráči si prosím do podpisu doplní jméno své postavičky, pokud bude jiné než nick.
Neprudit, nehádat se a nespamovat, slouží pro pomoc nově příchozím. Spam oceňován výstrahami. Nově příchozí hráči si prosím do podpisu doplní jméno své postavičky, pokud bude jiné než nick.

- Finnean Seitheach
- Hráč

Re: Tabulky dovedností na webu
Nejsem GM ale snad to můžu ujasnit.
Ten bonus je opravdu jen pro začátek. Tzn. Když založíš postavu, přičte se rasový bonus k počátečním statům (a skillů). Maxima jsou pro všechny rasy stejné.
Je pravda, že význam rasových bonusů není nikterak velký, což je ale žádoucí. Není potřeba, aby tu běhali samí valečníci barbaři nebo kouzelníci elfové. Výběr rasy je tudíš jen záležitost charakeru postavy, který sis vymyslel (prostě jen RP, jak se tu často používá
).
Ten bonus je opravdu jen pro začátek. Tzn. Když založíš postavu, přičte se rasový bonus k počátečním statům (a skillů). Maxima jsou pro všechny rasy stejné.
Je pravda, že význam rasových bonusů není nikterak velký, což je ale žádoucí. Není potřeba, aby tu běhali samí valečníci barbaři nebo kouzelníci elfové. Výběr rasy je tudíš jen záležitost charakeru postavy, který sis vymyslel (prostě jen RP, jak se tu často používá

Lilien Jantarová Když světlo i temnota přijdou si pro tebe, už není kam se schovat.

- Sniper
- Hráč
- Testovací pole: nikdy
Ten bonus dostanes pouze jako zacinajici postava, maximum to neovlivni
Aktualni-Tatiana, Ish Taruk, Ronan

- Finnean Seitheach
- Hráč
Jaký pak má význam že mám do začátku skill pastevectví 1,5 nebo 5 namísto nuly ? Mě to tedy jako nějaká velká pomoc do začátku nepřijde.
Navíc tak jak je to podané na webu to chápu tak jak jsem psal výše. Tj. jako bonus k celkové hodnotě skillu/statu.
Neříkám že by se to mělo zrušit, ale alespon napsat jasně že je to bonus při založení postavy.
Navíc tak jak je to podané na webu to chápu tak jak jsem psal výše. Tj. jako bonus k celkové hodnotě skillu/statu.
Neříkám že by se to mělo zrušit, ale alespon napsat jasně že je to bonus při založení postavy.

- Sniper
- Hráč
Lepsi cokoli nez 0, pokazde ti to neco usetri... namahu, penizeFinnean Seitheach píše:Jaký pak má význam že mám do začátku skill pastevectví 1,5 nebo 5 namísto nuly ?
Aktualni-Tatiana, Ish Taruk, Ronan

- Golfin
- GM v důchodu
- Kontaktovat uživatele:
Bonus do začátku má význam. Pokud vezmu v potaz, jaký je andaria herní server. Navíc hrají zde lidé, kteří si své dovednosti neplatí u NPC, či u hráčů. Snaží se o ně sami. V takovém případě tento bonus velice ocení.

- Finnean Seitheach
- Hráč
Děkuji za vysvětlení.
Jenom drobný návrh. nestálo by za to doplnit u těch tabulek větičku že uvedený bonus je pouze k počátečním vlastnostem a dovednostem.
Ono moc nepotěší když to někdo zjistí až po půl roce hraní.
Jinak myslím že je možno
Jenom drobný návrh. nestálo by za to doplnit u těch tabulek větičku že uvedený bonus je pouze k počátečním vlastnostem a dovednostem.
Ono moc nepotěší když to někdo zjistí až po půl roce hraní.
Jinak myslím že je možno