Začátek v Lewanu

Slouží pro dotazy a rady nově příchozím hráčům
Pravidla fóra
Neprudit, nehádat se a nespamovat, slouží pro pomoc nově příchozím. Spam oceňován výstrahami. Nově příchozí hráči si prosím do podpisu doplní jméno své postavičky, pokud bude jiné než nick.
Odpovědět
Bobanski
Hráč

Začátek v Lewanu

Příspěvek od Bobanski »

Zdravím všechny,
laskavě bych požádal o nějaké rady do hry.
Dneska jsme začal poprvé hrát (před léty jsem měl postavu v jiném světě), ale nevím co dělat. Mám hraničáře, ale nemám šípy abych mohl bojovat či lovit, nemám peníze abych si šípy koupil, nikde se nedají sehnat nástroje, abych mohl alepsoň něco cvičit a vydělávat si (např kácet stromy atd.). Prostě jsem ztracený uprostřed cizího města a nevím, jak začít. Exstují nějaké rady, které by mi do začátku pomohly ? Děkuji.
Tomin
Hráč
Testovací pole: nikdy
Kontaktovat uživatele:

Re: Začátek v Lewanu

Příspěvek od Tomin »

Bobanski píše:Zdravím všechny,
laskavě bych požádal o nějaké rady do hry.
Dneska jsme začal poprvé hrát (před léty jsem měl postavu v jiném světě), ale nevím co dělat. Mám hraničáře, ale nemám šípy abych mohl bojovat či lovit, nemám peníze abych si šípy koupil, nikde se nedají sehnat nástroje, abych mohl alepsoň něco cvičit a vydělávat si (např kácet stromy atd.). Prostě jsem ztracený uprostřed cizího města a nevím, jak začít. Exstují nějaké rady, které by mi do začátku pomohly ? Děkuji.
Většinou je dobré se ptát prímo ve hře. :oukej:

EDIT: nebo to zkus na andarijské konferenci - http://www.andaria.net/index.php?link=statistika tady se přihlaš a dole, když potom budeš scrolovat najdeš odkaz. :wink:
Tomin - Kněz [Družina]
---------------------------------
Obrázek
Nesquik je všude
Cúran
1. výstraha
1. výstraha

Příspěvek od Cúran »

http://www.andaria.net/index.php?link=pronovacky
A nebo si přečti Web, což bych ti doporučoval ho prolízt už jen kvůli pravidlům a to nejen pravidlům Shardu, ale i zákonům v Andarii a na jednotlivých územích. Krom toho tam najdeš spoustu rad a postupů.

Jinak jak psal kolega :) ptej se ve hře, vždycky se najde někdo kdo ti pomůže, poradí ... dá vydělat ...
Solior - řemeslník

Citat: Chytrý napadne špatný názor, hloupý jeho autora. K.T.
aquarkko
3. výstraha
3. výstraha
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aquarkko »

šípy nevím, jestli koupíš, ale dýku a sekyrku určitě. taky jsou tu porty, takže můžeš vesele běhat mezi všema městama. no a jak se dostat k radám, třeba se ochomejtat okolo andorskýho portu, tam chodí hodně lidí
img
Vesi - krotitelka, Elias - kovář
Hodnocení příběhů neměním ani nekomentuju v SZ! Pokud nesnesete kritiku, raději příběh nezveřejňujte.
Dardalion
Hráč
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dardalion »

Ve hře je spousta mini questů ( jsou ve městě - hledej postavy se žlutým jménem) . Vetšinou máš donést nějaké věci jako třeba peří , sádlo , bylinky atd. Je jich ve světě opravdu hodně jen hledej.
Jak tu psali výše ptej se hráčů , většinou ti někdo tu sekerku nebo dýku dá popřípadě ti dá dobré rady a když poprosíš tak tě taky něco naučí (skill). Mimochodem jako hrana umíš určitě povolat jelena takže zabít lesní zvěř je pak hračka. :wink:
Bobanski
Hráč

Příspěvek od Bobanski »

Děkuju, už jsem něco začal. Ale jak prodám předměty - třeba polena, dříky šípů a tak ? U obchodníků se mi to nějak nedaří.
A k lákání zvěře potřebuju hůl ?
skaarks
Hráč

Příspěvek od skaarks »

polena sipy a tak drtiva vetsina obchodniku nekoupi, ty lze prodat max. hracum. Obcas se nejakej jinej hranicar objevi, kterej je chce. Kdyz jich budes mit hodne, a stoupnes si doprostred andoru, urcite se doptas na nekoho, kdo by je koupil.
Nomis [Bratrstvo meče]
aquarkko
3. výstraha
3. výstraha
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aquarkko »

k lákání čehokoliv potřebuješ hudební nástroj a ke krocení skill :)
img
Vesi - krotitelka, Elias - kovář
Hodnocení příběhů neměním ani nekomentuju v SZ! Pokud nesnesete kritiku, raději příběh nezveřejňujte.
Bobanski
Hráč

Příspěvek od Bobanski »

Jak můžu udělat šíp ? Mám dřík i peří, dýku, ale nejde to. Potřebuji nějaký další nástroj ? Díky.
Ranyar
Hráč

Příspěvek od Ranyar »

ptej se ve hře ... je to lepší a zábavnější, jinak když se koukneš na web do výroby, tak zjistíš, že potřebuješ jistý skill který nejspíš nemáš.
Kdyby každý dělal co chci ... to by byla hrozná nuda :)
Sartori
GM tým

Příspěvek od Sartori »

A NPC velmi často nejen něco prodávají, ale mohou i ledacost naučit. Ovšem opravdu doporučuji prozkoumat web, pročíst si jak fungují systémy a jaká tu jsou klíčová slova.
Dorothea

Příspěvek od Dorothea »

Nevím jak je to přesně teď, ale mnohdy stačí poklikat s dýkou v ruce na dříky a mělo by se ti udělat menu. POKUD TO NEJDE, tak vem poleno a poklikej s dýkou na poleno, pak už ti nabídka určitě vyskočí :)
Golfin
GM v důchodu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Golfin »

Choď po světě od obchodníka k obchodníkovi a hledej výkup. Ještě dnes si mohl prodat polena. Výkup a obchod defacto jako takový si řídí hráči sami. Ptej se, obcházej a hledej. Mimochodem, šípy si nemusíš kupovat, pokud máš sekeru a dýku. Vyrobíš si je sám, jsi hraničář.
Bobanski
Hráč

Příspěvek od Bobanski »

Měl bych dotaz - seděl jsem ve svém pokoji v Lewanu a trénoval magii - kouzlil jsem na sebe magickou šipku. Zřejmě z tohoto důvodu mě to ocejchovalo na kriminálníka a stráže mě do města npustí. ptel jsem se různě lidí, jak se toho zbavit - někdo povídal, že to zmizí samo (nezmizelo), že musím zabíjet zlé potvory (nezabralo), někdo že je to herní chyba. jako chybu jsem to nahlásil, ale nikdo mi neodpověděl a status nezmizel. Poradí někdo co s tím prosím ?
Fleder

Příspěvek od Fleder »

Žádnou podobnou page v přehledu nevidím.
Pokud do cca 1 hodiny status kriminálníka nezmizí, napiš jí. Opravíme to.
Bobanski
Hráč

Příspěvek od Bobanski »

Psal jsem ji včera přes Help ve hře. A kamže to mám za hodinu napsat ?

A jedná se tedy opravdu o chybu ve hře ?
Fleder

Příspěvek od Fleder »

Kriminálník naskakoval /možná ještě občas naskočí/ při určitém sesílání nových kouzel. Mělo by to snad už být opravené, ale pokud ti ten status vydrží nějakou dobu a není to tím, že bys okrádal NPC, kopal hroby a podobně a je to prokazatelně od kouzel NM, napiš page.
V paperdollu :arrow: Help :arrow: žádost o pomoc
Bobanski
Hráč

Příspěvek od Bobanski »

Mám další dotaz, koupil jsem si rýžovací pánev (jsem elf) abych nemusel kopat zem v dolech, z logiky věci to zkouším v písku u řek, ale píše mi to chybu, že je písek úplně prosetý. Poradí mi někdo, kde se dá rýžovat ? Děkuji.
Fraenir
Stará tvář

Příspěvek od Fraenir »

Zkoušíš to na správném místě, ale zřejmě ve špatný čas, kdy tam zrovna vůbec nic není...
Ve výslužbě - všechna má současná vyjádření jsou mým názorem (coby hráče), ne názorem GM týmu.
Bobanski
Hráč

Příspěvek od Bobanski »

Jakože to někdo přede mnou vybral ? nebo je třeba chodit v určitou dobu ?
A dá se rýžovat na jakékoliv pláži, i u jezera anebo jen u řek ?
Cúran
1. výstraha
1. výstraha

Příspěvek od Cúran »

zkus se ptát ve hře :)
Tohle je herní záležitost. Rýžování funguje. Je zbytečné stěžovat si tady na to, že jsi nic nevyrýžoval, když ve hře jse spousta lidí co rýžují úspěšně a mužeš s jich na to zeptat tam.
Solior - řemeslník

Citat: Chytrý napadne špatný názor, hloupý jeho autora. K.T.
Bobanski
Hráč

Příspěvek od Bobanski »

Já si nestěžuju :-) OK, budu řešit herně.
Pedro
Hráč

Příspěvek od Pedro »

Dorothea píše:Nevím jak je to přesně teď, ale mnohdy stačí poklikat s dýkou v ruce na dříky a mělo by se ti udělat menu. POKUD TO NEJDE, tak vem poleno a poklikej s dýkou na poleno, pak už ti nabídka určitě vyskočí :)

To je právě můj problém - mám dýku, mám polena, ale když vyberu dýku a po otázce, Na co cheš tento nástroj použít?, pokliknu na poleno a neudělá to nic. Nedá mi to žádnou nabídku, ani mi to nenapíše žádnou chybu, prostě nic. Nemůžu tak vyrábět dříky a nevím co s tím. Ptal jsem se ve hře hráčů, ale odpověď je vždy stejná - stačí mít u sebe poleno a dýku. Nevím co s tím. Skill řezbařiny mám dostatečně veliký..
Sardo Galanodel - řemeslník-učeň
Pragmeon
Hráč
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pragmeon »

Zkus poklikat na poleno a dýku mít v ruce.
Antian, [Družina]
"Nejsme žádný kult, jsme jen šílená banda fanatiků, fanatiků kteří nosí meče."
"Chaos zmatek panika, to je naše taktika!"

Caladan Chmur - Vojvoda. Velitel Rudé armády.
Pedro
Hráč

Příspěvek od Pedro »

Opravdu, tak to mne nenapadlo.. :oops:

Inu, chytrému napověz, hloupému ..... :|
Sardo Galanodel - řemeslník-učeň
Rarilmar

Příspěvek od Rarilmar »

Inu pokud se nemýlím, tak quest vyrobit nějaký počet šipek je i ve falešném světě. Tudíž pokud jsi jej prošel, měl bys to už vědět :wink:
Teppi
Hráč

Příspěvek od Teppi »

sipy se ve falesnem svete vyrabet nemusi. Jsou vzdy dostupne v jedne z beden takze je tam pravdepodobne nekdo vyrabi opravdu vyjmecne pokud vubec.
Shhht! Or the voices in my head will have to shout!
Odpovědět