UO se hrozně kouše, čím to je ?
Pravidla fóra
Neprudit, nehádat se a nespamovat, slouží pro pomoc nově příchozím. Spam oceňován výstrahami. Nově příchozí hráči si prosím do podpisu doplní jméno své postavičky, pokud bude jiné než nick.
Neprudit, nehádat se a nespamovat, slouží pro pomoc nově příchozím. Spam oceňován výstrahami. Nově příchozí hráči si prosím do podpisu doplní jméno své postavičky, pokud bude jiné než nick.

UO se hrozně kouše, čím to je ?
Už druhý den pozoruji, že se mi Andarie příšerně kouše např.
při pohybu vidím, že postava hýbá nohama, ale okolí stojí pak se náhle objevím o kus dále a většinou do něčeho narazím,
nebo kliknu na batoh a nic kliknu znovu a zase nic, až po někdy dost dlouhé době se otevře a Razor mi hodí hlášku :
byly provedeny 2 akce za 95 sec. a podobně.
Včera mi cesta z Andoru od portálu domů trvala snad 20 minut !
předtím jsem to v poklidu stihl ani ne za 2 minuty.
A dnes jsem dokonce kvůli tomu prošvihl AFK kontrolu a skončil na galejích -> klik na na příslušnou ikonu proběhl, až když jsem se tam ocitl a text co jsem psal bohužel taky.
A Razor mi hodill hlášku: byly provedeny 3 akce za 156 sec.
Nevíte někdo čím to je poraďte prosím.
(Takhle se nedá hrát to abych při každé AFK natvrdo Resetnul PC aby byla vidět alespoň nějaká má reakce.)
při pohybu vidím, že postava hýbá nohama, ale okolí stojí pak se náhle objevím o kus dále a většinou do něčeho narazím,
nebo kliknu na batoh a nic kliknu znovu a zase nic, až po někdy dost dlouhé době se otevře a Razor mi hodí hlášku :
byly provedeny 2 akce za 95 sec. a podobně.
Včera mi cesta z Andoru od portálu domů trvala snad 20 minut !
předtím jsem to v poklidu stihl ani ne za 2 minuty.
A dnes jsem dokonce kvůli tomu prošvihl AFK kontrolu a skončil na galejích -> klik na na příslušnou ikonu proběhl, až když jsem se tam ocitl a text co jsem psal bohužel taky.
A Razor mi hodill hlášku: byly provedeny 3 akce za 156 sec.
Nevíte někdo čím to je poraďte prosím.
(Takhle se nedá hrát to abych při každé AFK natvrdo Resetnul PC aby byla vidět alespoň nějaká má reakce.)
Yetiuss , Elf , hraničář

-
- 3. výstraha
- Testovací pole: nikdy
- Kontaktovat uživatele:
Re: UO se hrozně kouše, čím to je ?
Potvrzuji ze nam to vcera lagovalo docela enchutne okolo 5 hodiny... Dneska shledavam jen obcas lagy, ktere jsou popsany vyse... razor minic ale nepise (je mozny ze to mym vyply)

A jak vám to funguje bez Razora? Už delší dobu pozoruji že hra s Razorem má tendence více se přikusovat... Teď jsem logl bez Razora a bez známek lagů..
Ve výslužbě - všechna má současná vyjádření jsou mým názorem (coby hráče), ne názorem GM týmu.

V razoru je to první volba na záložce Další možnostiWarghawn píše:Potvrzuji ze nam to vcera lagovalo docela enchutne okolo 5 hodiny... Dneska shledavam jen obcas lagy, ktere jsou popsany vyse... razor minic ale nepise (je mozny ze to mym vyply)
PS:Ukazovat zpravy fronty akci
poznámka pro GM : Zrušte prosím názvy prutů (i jiných objektů) v češtině protože jsou k nepřečtení místo stříbrný nebo měděný prut to ukazuje st??brn? nebo m?d?n?
(místo ? jsou tam znaky jako @#$ nebo německá velká písmena)
Yetiuss , Elf , hraničář

Hraji i bez Razora a moc se to nelišíFraenir píše:A jak vám to funguje bez Razora? Už delší dobu pozoruji že hra s Razorem má tendence více se přikusovat... Teď jsem logl bez Razora a bez známek lagů..
Razor používám hlavně kvůli UO-automapě
Bez něj mapa prohodí pohyb L <-> R a je tedy nepoužitelná
Yetiuss , Elf , hraničář

- Sniper
- Hráč
To dela asi jen tobe protoze me se ukazuji vsechny popisku prutu a jinych upne normalne
Aktualni-Tatiana, Ish Taruk, Ronan

Stáhni si fonty.yettius píše:V razoru je to první volba na záložce Další možnostiWarghawn píše:Potvrzuji ze nam to vcera lagovalo docela enchutne okolo 5 hodiny... Dneska shledavam jen obcas lagy, ktere jsou popsany vyse... razor minic ale nepise (je mozny ze to mym vyply)PS:Ukazovat zpravy fronty akci
poznámka pro GM : Zrušte prosím názvy prutů (i jiných objektů) v češtině protože jsou k nepřečtení místo stříbrný nebo měděný prut to ukazuje st??brn? nebo m?d?n?
(místo ? jsou tam znaky jako @#$ nebo německá velká písmena)
Jinak, o čem je řeč? Hra x Razor?
Ve výslužbě - všechna má současná vyjádření jsou mým názorem (coby hráče), ne názorem GM týmu.

- Golfin
- GM v důchodu
- Kontaktovat uživatele:
To není fontama, ale to si pořešíme spolu s Fraenirem. Jinak potvrzuji Yetiussův postřeh, mě to laguje jak s razorem, tak bez razora. Ale u mě to je z jiných příčin. o kterých vím. Můj osobní problém v počítači.

Čirou náhodou, nemáte za procesory starší AMD? hodně matně si vzpomínám na dobu pred cca rokem a půl, kdy byly v kombinaci asi s něčím dalším/už si nepamatuju přesně/ příčinou velkého lagování části hráčů.
Tak možná jestli to není tenhle případ.
Plus jeste jedna věc..laguje to všude nebo jen v některých lokacích a oblastech?
Tak možná jestli to není tenhle případ.
Plus jeste jedna věc..laguje to všude nebo jen v některých lokacích a oblastech?

- Golfin
- GM v důchodu
- Kontaktovat uživatele:
mě všude
a ty fonty jsem opravil a převedl do diakritiky. Mělo by se to zobrazovat již správně.
a ty fonty jsem opravil a převedl do diakritiky. Mělo by se to zobrazovat již správně.

-
- 3. výstraha
- Kontaktovat uživatele:
Nám to lagovalo v dungu o skupince 6 hracu... rekl bych ze nebyla chyba u nas a nebo se nas seslo 6 lidi s AMD ale myslim ze spis ne....

- Stognad
- Hráč
- Kontaktovat uživatele:
Ja tedy naprosto standartne laguju pri questech. A to na nich nemusim byt. Staci proste vetsi natlak hracu a nejede me to. Pripojenim ani systemem to nebude.
Nebyli jsme, stali jsme se a jsme naveky......

doporučuju v razoru vypnout řazení do fronty.. značně to zabržďuje hru a stává se, že mizejí věci které dáváš např do batohu a objeví se až po nějaké chvíli..
lagy při questu jsou stále, jinak já jedu bez problémů.. vidím to spíš na starší počítač či něco takového (při mých začátcích jsem běžně běhala jako ostatní chodili pomalu a jezdila na koni jako ostatní běhali kvůli nedostatečnému procesoru)
lagy při questu jsou stále, jinak já jedu bez problémů.. vidím to spíš na starší počítač či něco takového (při mých začátcích jsem běžně běhala jako ostatní chodili pomalu a jezdila na koni jako ostatní běhali kvůli nedostatečnému procesoru)

tak tohle se mi teď stává dost často i bez RazoruNessa píše:doporučuju v razoru vypnout řazení do fronty.. značně to zabržďuje hru a stává se, že mizejí věci které dáváš např do batohu a objeví se až po nějaké chvíli...........
Už mě napadá třeba to dělá WiFi, ale zase před několika dny to bylo v pořádku.
Yetiuss , Elf , hraničář

Takže... notebook mam (bych řekl) hodně dobrej, internet 8/1mb adsl (bez nejmenších lagů v jiných hrách/programech) ale hra mi prostě sem tam taky lagne. Netušim čim to je, nemá to návaznost, jednu příčinu (viditelnou - např. kouzlení, boj...)
Stává se mi například - když běžim, najednou se to na půl vteřinky (možná ani to ne) kousne, roh obrazovky vidim černě, pak se jakoby načte a běžim dál - problém je, že potvory, hráči, prostě vše funguje normálně.
Dál třebas když bojuju s (postřehnuto jen u kopi - ale tim to dle mě nebude) kopim na 2 políčka a utíkám před zvěří (držim si 1pole odstup) tak se stane že npc prostě přeskočí a je najednou u mě.
Střelba z luku - něco podobného, jsem v dostatečné vzdálenosti a místo abych vystřelil, tak čekám - nic se neděje (natáhnu luk a čekám - ne v rozmezí minut, ale milisekund-sekund), mezitim ke mě doběhne npc takže střelba už je nemožná.
Jestli s timhle někdo poradí budu fakt rád, bo hry jako Resident Evil 5 hraju na plný detaily po netu a bez problému... 100let stará ultima a mam záseky? - Nechápu....
P.S. AMD nemam, Ani Visty =) a dělá to jak S tak BEZ rzra
Stává se mi například - když běžim, najednou se to na půl vteřinky (možná ani to ne) kousne, roh obrazovky vidim černě, pak se jakoby načte a běžim dál - problém je, že potvory, hráči, prostě vše funguje normálně.
Dál třebas když bojuju s (postřehnuto jen u kopi - ale tim to dle mě nebude) kopim na 2 políčka a utíkám před zvěří (držim si 1pole odstup) tak se stane že npc prostě přeskočí a je najednou u mě.
Střelba z luku - něco podobného, jsem v dostatečné vzdálenosti a místo abych vystřelil, tak čekám - nic se neděje (natáhnu luk a čekám - ne v rozmezí minut, ale milisekund-sekund), mezitim ke mě doběhne npc takže střelba už je nemožná.
Jestli s timhle někdo poradí budu fakt rád, bo hry jako Resident Evil 5 hraju na plný detaily po netu a bez problému... 100let stará ultima a mam záseky? - Nechápu....
P.S. AMD nemam, Ani Visty =) a dělá to jak S tak BEZ rzra

Ty AMD lagy se projevovaly jinak, a to tak, ze se nestihala nacitat mapa... ale mne uz problem zmizel (pouzivam linux, mam pocit ze predtim to byly Windows XP. Takze v AMD procesorech bych problem nehledal.
Deletrius - "Nemůže-li pravda býti projevena bez pohoršení, lépe je přijmouti pohoršení, nežli pustiti pravdu."

Ta už jsem na to přišel -> dělá to WiFi připojení
má opakované výpadky od v rozsahu 0.1s - do 120 s a navíc zahazuje spoustu paketů.
To budu muset řešit s technickou podporou poskytovatele.
Díky za rady a můžete vlákno uzavřít.
má opakované výpadky od v rozsahu 0.1s - do 120 s a navíc zahazuje spoustu paketů.
To budu muset řešit s technickou podporou poskytovatele.
Díky za rady a můžete vlákno uzavřít.
Yetiuss , Elf , hraničář

Jediná věc kterou ti poskytovatel bude moct udělat je přepnout wifi na jiný, méně obsazený kanál. Wifi se obecně vyplatí tam kde by se špatně vedl kabel, tedy v okolí řádově stovek metrů nemá drátový internet. Pokud bydlíš na větším sídlišti, je pravděpodobné že tam těch sítí je hodně a proti přeslechům technicky téměř nejde nic udělat. I to můžou být zahozené pakety: pakety které nejsou pro tebe.
Případně, pokud je wifi router tvůj a máš heslo jen WEP, zvaž jeho změnu nebo omezení na MAC adresu, nebo lépe změnu na TKIP WPA nebo lépe WPA2... heslo WEP je bezpečné asi tak jako půlnoční procházka Chanovem s holou hlavou a zdviženou pravicí...
Případně, pokud je wifi router tvůj a máš heslo jen WEP, zvaž jeho změnu nebo omezení na MAC adresu, nebo lépe změnu na TKIP WPA nebo lépe WPA2... heslo WEP je bezpečné asi tak jako půlnoční procházka Chanovem s holou hlavou a zdviženou pravicí...

Bydlím na vesnici a je to jediná WiFi síť široko daleko. (kromě O2 nebo Mobilu)Fraenir píše:Jediná věc kterou ti poskytovatel bude moct udělat je přepnout wifi na jiný, méně obsazený kanál. Wifi se obecně vyplatí tam kde by se špatně vedl kabel, tedy v okolí řádově stovek metrů nemá drátový internet. Pokud bydlíš na větším sídlišti, je pravděpodobné že tam těch sítí je hodně a proti přeslechům technicky téměř nejde nic udělat. I to můžou být zahozené pakety: pakety které nejsou pro tebe......
Tak to asi rušení nebude, spíš odchází routr nebo anténa na střeše případně s ní něco nebo někdo hnul.
Vzhledem k tomu, že se to s v průběhu 3 dní neustále zhoršuje,
tak tipuji, že něco odchází.
PS: Ty zahozené pakety byly poškozené (z příkazu PING)
Yetiuss , Elf , hraničář

hele k těm lagum mam takovy maličky postřeh ..třeba jak mi skočilo do hry tabulka nivinky rozkliknu je tam nic a najednou minutove lagy tak si řikam neni to tím?neni servr spojen se strankami že by tak lagoval?
No a když se mi kouše hra tak si mywslím že děláte nějakou práci se servrem protože takove zkušenosti jsem měl na kelevaru
Něco se opravovalo a hned lag....
No a když se mi kouše hra tak si mywslím že děláte nějakou práci se servrem protože takove zkušenosti jsem měl na kelevaru
Něco se opravovalo a hned lag....

Tak včera postupně vypadla celá WiFi síť i v okolních vesnicích.yettius píše:Ta už jsem na to přišel -> dělá to WiFi připojení ....
Dnes už je to spravený.
Naposledy upravil(a) yettius dne pon 26. říj 2009, 22:36, celkem upraveno 1 x.
Yetiuss , Elf , hraničář

Co si pamatuju tak asi před rokem nebo možná dvěma hrálo o víc hráčů a sphera se mi nekousala vyjímkou byli občas questy ,ale teď se málem ani neprojedu na koni v dungu se téměř nedá hýbat a je nebezpečný používát kopí .
Nevím jestli se to zdá jen mě ale při kouzlení NM se to kouše ještě o trochu víc.
A PC mám pořád to samé takže tím to nebude.
Nevím jestli se to zdá jen mě ale při kouzlení NM se to kouše ještě o trochu víc.
A PC mám pořád to samé takže tím to nebude.

- Angela
- Block
- Kontaktovat uživatele:
Stejny problem, nedavno v dungu zaseky i na 5-10 sekund. NM tam nikdo nekouzlil mam pocit.
Gryfus - Lovec.

-
- 1. výstraha
- Kontaktovat uživatele:
Dovolil jsem si na toto tema sepsat par vet:
http://strazci.andaria.net/index.php/20 ... kanim-hry/
pripominky a vylepseni napady jsou vitane (tamtez)...
http://strazci.andaria.net/index.php/20 ... kanim-hry/
pripominky a vylepseni napady jsou vitane (tamtez)...
korneus@jabbim.cz (jabber)