logo
Fórum pro hráče Andarie
Právě je stř 01. úno 2023, 08:21

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Pravidla fóra


Neprudit, nehádat se a nespamovat, slouží pro pomoc nově příchozím. Spam oceňován výstrahami. Nově příchozí hráči si prosím do podpisu doplní jméno své postavičky, pokud bude jiné než nick.



Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 19 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Stackování itemů
PříspěvekNapsal: čtv 02. dub 2009, 10:05 
Hráč

Registrován: pon 23. bře 2009, 18:27
Příspěvky: 7
Trochu by mě zajímalo, proč se itemy (kůže, maso, peří, a určitě další a další) neháží do jedné kupičky.

Příklady:

Zabiju Vránu a získám z ní nějaké to peří.
Zabiju ptáka a získám další peří, ale už se vytváří nová kupička peří v batohu.
Zabiju Straku -> další peří -> další kupička.

To samé je i s masem -> Vrána -> pták -> Straka -> tři hromádečky stejného masa.

Zabiju vlka a získám obyčejné kůže (+ samozřejmě vlčí a další blbosti).
Zabiju medvěda -> další kůže -> a už nová hromada kůží.
Zabiju, nevím, třeba jelena -> další kůže -> tři hromady stejných kůží.

Proč se stejné itemy (i když jsou třeba z různých druhů ptáků, zvěře atd.) nedávají do jedné hromádky a pak jeden má bágl zaplněnej 8-mi hromádkama peří, 6-ti kůží, několik hromádek masa atd.?
Nešlo by to udělat, aby se stejný tip itemu stackoval do jedné kupy?

P.S.: Po prohledání fóra jsem nenašel nic podobného se stejným dotazem/připomínkou. Pokud to tu však už někdy zaznělo, pak omluva -> lock/del. (ale odpověď neodmítnu).


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Stackování itemů
PříspěvekNapsal: čtv 02. dub 2009, 10:20 
Moderator Fóra
Uživatelský avatar

Registrován: čtv 09. srp 2007, 06:48
Příspěvky: 540
Bydliště: Thyris
Peří se nestackuje. Ber to tak, že řežko srovnáš peří ze pštrosa a z pěnkavy.

Co se týče masa - dvakrát na tu hromádku poklikej a pak zrus target, takhle to udelej se vsema hromadkama a pak je muzes v klidu stacknout.

_________________
Obrázek

Hádat se na internetu je jako soutěžit na paralympiádě... I když vyhraješ, stále seš postižený...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Stackování itemů
PříspěvekNapsal: čtv 02. dub 2009, 10:23 
Hráč
Uživatelský avatar

Registrován: stř 29. říj 2008, 22:22
Příspěvky: 280
navíc u kůží to není pravda.. jsou v pohodě pospojovat.. to že jsou ale tři různé druhy (obyč, medvědí a vlčí) je snad jasné, že nepůjdou namíchat druhy dohromady..

_________________
Sylvanas - šedá elfka, prostě šedivě šedivá [Menel Sanga] img
Alcine - ztracená kněžka, jen občas se objeví [Menel Sanga]
Krysa - maličká a správně pištící


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Stackování itemů
PříspěvekNapsal: čtv 02. dub 2009, 10:24 
Moderator Fóra
Uživatelský avatar

Registrován: čtv 09. srp 2007, 06:48
Příspěvky: 540
Bydliště: Thyris
Přesunuto z návrhů do Pro nováčky

_________________
Obrázek

Hádat se na internetu je jako soutěžit na paralympiádě... I když vyhraješ, stále seš postižený...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Stackování itemů
PříspěvekNapsal: čtv 02. dub 2009, 11:00 
Hráč

Registrován: pon 23. bře 2009, 18:27
Příspěvky: 7
Nessa píše:
navíc u kůží to není pravda.. jsou v pohodě pospojovat.. to že jsou ale tři různé druhy (obyč, medvědí a vlčí) je snad jasné, že nepůjdou namíchat druhy dohromady..



Tak asi jak u koho, mě se kůže nestackují (samozřejmě vím, že různé druhy nejdou do jedný kupy)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Stackování itemů
PříspěvekNapsal: čtv 02. dub 2009, 11:44 
Hráč

Registrován: stř 16. srp 2006, 18:39
Příspěvky: 77
a jsou to kůže nebo kožešiny?

_________________
Atan


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Stackování itemů
PříspěvekNapsal: čtv 02. dub 2009, 12:05 
Hráč

Registrován: pon 23. bře 2009, 18:27
Příspěvky: 7
Šmajdalf píše:
a jsou to kůže nebo kožešiny?



Doslova "Hromada kůží", ale ani ty kožešiny se nestackují.

P.S.: teď se mi stackly zrovna obyč kůže z vlka a z laně, tak třeba to občas záleží na tom, z jakého zvířete jsou.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Stackování itemů
PříspěvekNapsal: čtv 02. dub 2009, 15:07 
Hráč
Uživatelský avatar

Registrován: stř 04. črc 2007, 18:56
Příspěvky: 2391
Bydliště: Ostrava
Testovací pole: nikdy
Ve hře je několik druhů kůži. Základní rozdělení je:
1. Nenastříhané
2. Nastříhané
Nenastříhané padají z potvor po rozřezání, jsou těžší a používají se např na výrobu medvědí masky. Nastříhané vytvoříme rozstříháním nenastříhaných(logicky) a jsou lehčí, z nic se dále vytváří tvrzená kůže nebo se nechá tak.
Kůže můžeme rozdělit taky podle druhu a to na:
1. obyčená kůže
2. vlčí kůže
3. medvědí kůže
4. dračí kůže
5. kůže ledního medvěda
První tři se dají lehce sehnat z potvor(z vlka padají vlčí, z medvěda medvědí), dračí je už na získání těžší, je třeba skolit draka. Poslední, kůže ledního medvěda, se dá vymlátit jedině v dungeonu a pak koupit na Kyru.


Takže jsem ti to shrnul, sice to bylo možná zbytečné ale mohlo by se ti to hodit k tomu stockování :) Dávej si pozor jestli nestockuješ obyčejnou s vlčí nebo jinak.

Ke kožešinám: tady jsou, myslím, dva druhy kožešiny a tak se ti někdy nepovede dát jednu k druhé.

_________________
DrungorPatcher - úpravy grafiky(pvp stromy, nízké magické zdi a celobarevné kopí - vyberte jen co chcete)
Autoloot skript pro EasyUO(20.1.2021)
I steal from the riches and give it to my bitches!
Nakrul Sigfried


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Stackování itemů
PříspěvekNapsal: čtv 02. dub 2009, 15:22 
Hráč

Registrován: pon 23. bře 2009, 18:27
Příspěvky: 7
G0rk1ll píše:
Ve hře je několik druhů kůži. Základní rozdělení je:
1. Nenastříhané
2. Nastříhané
Nenastříhané padají z potvor po rozřezání, jsou těžší a používají se např na výrobu medvědí masky. Nastříhané vytvoříme rozstříháním nenastříhaných(logicky) a jsou lehčí, z nic se dále vytváří tvrzená kůže nebo se nechá tak.
Kůže můžeme rozdělit taky podle druhu a to na:
1. obyčená kůže
2. vlčí kůže
3. medvědí kůže
4. dračí kůže
5. kůže ledního medvěda
První tři se dají lehce sehnat z potvor(z vlka padají vlčí, z medvěda medvědí), dračí je už na získání těžší, je třeba skolit draka. Poslední, kůže ledního medvěda, se dá vymlátit jedině v dungeonu a pak koupit na Kyru.


Takže jsem ti to shrnul, sice to bylo možná zbytečné ale mohlo by se ti to hodit k tomu stockování :) Dávej si pozor jestli nestockuješ obyčejnou s vlčí nebo jinak.

Ke kožešinám: tady jsou, myslím, dva druhy kožešiny a tak se ti někdy nepovede dát jednu k druhé.


Kožešina a tmavá kožešina. Tohle všechno vím (až na tu kůži ledního medvěda). Nějaký ten pátek už UO hraju.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Stackování itemů
PříspěvekNapsal: pát 03. dub 2009, 10:44 
Stará tvář
Uživatelský avatar

Registrován: čtv 09. led 2003, 17:59
Příspěvky: 3223
Bydliště: Neratovice
Maegon píše:
Kožešina a tmavá kožešina. Tohle všechno vím (až na tu kůži ledního medvěda). Nějaký ten pátek už UO hraju.


Podle tvého profilu na fóru to vypadá tak na dva pátky :) Pokud jsi hrál na jiných shardech tak tam to může být úplně jinak ... Tolik jenom na obhajobu Gorkilla.

Ale abych odpověděl na původní otázku - je to proto, že sphera systémově rozeznává původ kůže v proměnné MORE a jak známo itemy s různým MORE (např. i třeba různé síly lektvarů, hůlky staré magie k různým kouzlům, ...) se nestackují. Všechny metody jak takové itemy stackovat jsou víceméně workaroundy defaultního chování sphery.

_________________
Sir Johny, bývalý andarijský Admin
Člen kampaně za přehlednější reportování bugů


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Stackování itemů
PříspěvekNapsal: pát 03. dub 2009, 11:17 
Hráč

Registrován: pon 23. bře 2009, 18:27
Příspěvky: 7
Sir Johny píše:
Maegon píše:
Kožešina a tmavá kožešina. Tohle všechno vím (až na tu kůži ledního medvěda). Nějaký ten pátek už UO hraju.


Podle tvého profilu na fóru to vypadá tak na dva pátky :) Pokud jsi hrál na jiných shardech tak tam to může být úplně jinak ... Tolik jenom na obhajobu Gorkilla.

Ale abych odpověděl na původní otázku - je to proto, že sphera systémově rozeznává původ kůže v proměnné MORE a jak známo itemy s různým MORE (např. i třeba různé síly lektvarů, hůlky staré magie k různým kouzlům, ...) se nestackují. Všechny metody jak takové itemy stackovat jsou víceméně workaroundy defaultního chování sphery.



Díky díky díky, to mi bohatě stačilo pro vysvětlenou:). A je někdy v plánu zahrnout úpravičku, aby se to stackovalo? Samozřejmě, že asi jsou na práci mnohem důležitější věci a do scriptů nevidím, tak max. si ještě nascriptovat mluvící postavičku svedu a tam mé znalosti končí, tak nevím, jak to je/není složité.

P.S.: Dva pátky (necelé) na Andarii ano, celkově kolem 5-ti let ;).


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Stackování itemů
PříspěvekNapsal: pát 03. dub 2009, 11:53 
Stará tvář
Uživatelský avatar

Registrován: čtv 09. led 2003, 17:59
Příspěvky: 3223
Bydliště: Neratovice
Mám dojem že se z různých kůží vyrábí různé předměty, takže stackování, které by zrušilo informaci o původu kůže, není žádoucí, protože by pak kůže nebyla k výrobě některých předmětů použitelná.

A pokud to tak zatím není a pletu se, vím minimálně o jednom návrhu upravit výrobu masek (jelení, medvědí, vlčí) aby se vyráběly jen z konkrétních druhů kůží.

Ale k většině "obvyklých" věcí se snad požívá kůže stříhaná, tzn. když rozstříháš libovolnou obyčejnou kůži, která se nestackuje, tak nastříhaná kůže by se už stackovat měla

_________________
Sir Johny, bývalý andarijský Admin
Člen kampaně za přehlednější reportování bugů


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Stackování itemů
PříspěvekNapsal: sob 04. dub 2009, 08:55 
1. výstraha
1. výstraha
Uživatelský avatar

Registrován: pon 18. dub 2005, 13:00
Příspěvky: 789
Bydliště: Vila Strazcu, Krkonose, Praha
u masa myslim stacilo na nej dvakrat poklikat a uz se stackovalo - spojovalo do stejne hromadky.

Myslim ze by to mohlo takhle fungovat i u ostatnich veci - pokud by hrac chtel aby se kuze smichali do hromadky mixu obycejnych kuzi ze ktere nepujdou vyrobit specialni veci (jako ty masky), doubleclick by to mohl resit. (ale to uz by zas mohlo patrit do tech navrhu jestli to tak nefunguje :-) )

_________________
korneus@jabbim.cz (jabber)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Stackování itemů
PříspěvekNapsal: sob 04. dub 2009, 11:37 
Stará tvář
Uživatelský avatar

Registrován: ned 08. úno 2009, 11:19
Příspěvky: 4114
Noo... on hlavne dablklik na ty kuze ty kuze rozstriha Polousi :)

_________________
Ve výslužbě - všechna má současná vyjádření jsou mým názorem (coby hráče), ne názorem GM týmu.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Stackování itemů
PříspěvekNapsal: ned 05. dub 2009, 09:59 
Hráč
Uživatelský avatar

Registrován: stř 04. črc 2007, 18:56
Příspěvky: 2391
Bydliště: Ostrava
Testovací pole: nikdy
Tak nebude mít nůžky v batohu.

_________________
DrungorPatcher - úpravy grafiky(pvp stromy, nízké magické zdi a celobarevné kopí - vyberte jen co chcete)
Autoloot skript pro EasyUO(20.1.2021)
I steal from the riches and give it to my bitches!
Nakrul Sigfried


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Stackování itemů
PříspěvekNapsal: ned 05. dub 2009, 15:50 
Hráč
Uživatelský avatar

Registrován: ned 01. črc 2007, 15:08
Příspěvky: 544
Bydliště: Ileren
nebo by dvojklik vyvolal nabídku rozstříhat nebo stacknout

_________________
Finarfin, kaplan Řadu Rytířů templu
Duch Ohně

Obrázek


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Stackování itemů
PříspěvekNapsal: ned 05. dub 2009, 19:30 
Stará tvář
Uživatelský avatar

Registrován: ned 08. úno 2009, 11:19
Příspěvky: 4114
no, to mi skoro jednodussi a vic user friendly prijde uprava funkce spojovac...

_________________
Ve výslužbě - všechna má současná vyjádření jsou mým názorem (coby hráče), ne názorem GM týmu.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Stackování itemů
PříspěvekNapsal: úte 07. dub 2009, 11:37 
1. výstraha
1. výstraha
Uživatelský avatar

Registrován: pon 18. dub 2005, 13:00
Příspěvky: 789
Bydliště: Vila Strazcu, Krkonose, Praha
taky existuje kontextove menu. Neslo by tam pridat polozku "smichat s podobnymi" nebo neco na ten styl ? Mohlo by to byt i u ostatnich itemu schpnych stackovani.

_________________
korneus@jabbim.cz (jabber)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Stackování itemů
PříspěvekNapsal: ned 03. kvě 2009, 13:14 
Admin
Uživatelský avatar

Registrován: stř 24. zář 2008, 07:32
Příspěvky: 3017
imho staci len rozsirit funkcie .spojovac

_________________
One Man Show? Perhaps yes....
Si si istý, že si sa rozhodol dobre?


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 19 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
POWERED_BY
Český překlad – phpBB.cz